logowvhj2023
(foto: Greenspread)
(foto: Greenspread)
16 november 2018

'Postcoderoos' zonnepark de Vlaas geopend: 18.208 zonnepanelen in gebruik genomen

Zonnepark de Vlaas wordt vandaag officieel geopend. Het park telt in totaal 18.208 zonnepanelen (4,9 megawattpiek) waarvan 8.095 zonnepanelen (2,2 megawattpiek) geëxploiteerd wordt door de lokale energiecoöperatie.

Deze 8.095 zonnepanelen worden geëxploiteerd door de Coöperatie Zonnepark PCR de Vlaas en de overige 10.113 zonnepanelen door Greenspread. Coöperatie Zonnepark de Vlaas is hiermee met bijna 500 deelnemers volgens de betrokkenen het grootste postcoderoosproject van Nederland.

Zonnepark de Vlaas is gerealiseerd door initiatiefnemer Coöperatie EnergyPort Peelland in Deurne op een terrein van ruim 11 hectare. Conform afspraak met de gemeente Deurne is de zonnestroominstallatie omgeven door groensingels en vormt daarmee een fraaie groene long tussen de woonbebouwing van een van de kernen van Deurne, een industrieterrein, een aantal scholen en sportaccommodaties en agrarisch gebied.    

Bijzonder is ook dat de invulling van het gebied heeft plaats gevonden in nauw overleg met de omgeving. Er is ook een gedeelte vrijgehouden om in de winter bij vorst te dienen als ijsbaan voor de omgeving. Zowel binnen het hekwerk – waar de zonnestroominstallatie is gerealiseerd - als daarbuiten grazen schapen en houden daarmee het gras kort. De invulling van de groensingels rond het hekwerk zijn in overleg met en door de bijenhoudersvereniging aangelegd. Ook het onderhoud wordt in de toekomst door de bijenhoudersvereniging gedaan.

De zonnestroominstallatie is gerealiseerd en turn-key opgeleverd door Hoppenbrouwers Techniek uit Udenhout, die ook een vestiging in Deurne heeft. De keuze voor Hoppenbrouwers heeft plaats gevonden op basis van een officiële aanbesteding, waarbij zij de beste aanbieding hadden gedaan. Initiatiefnemer EnergyPort Peelland is zeer tevreden over de kwaliteit van en de samenwerking met Hoppenbrouwers.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.