Solar Magazine - EcoFlow lanceert plug-and-play zonnepaneel en mobiele thuisbatterij
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
EcoFlow lanceert plug-and-play zonnepaneel en mobiele thuisbatterij
© EcoFlow

EcoFlow lanceert plug-and-play zonnepaneel en mobiele thuisbatterij

EcoFlow heeft de EcoFlow PowerStream gelanceerd: een plug-and-play zonnepaneel waarvan de stroom opgeslagen kan worden in de mobiele thuisbatterij EcoFlow Power Station, waarvan de nieuwe DELTA 2 is onthuld.

Zo kunnen consumenten dag en nacht zonne-energie gebruiken.

Zonder installateur
De EcoFlow PowerStream is volgens de fabrikant eenvoudig door consumenten zelf te plaatsen en verplaatsen zonder tussenkomst van een installateur, want er hoeft enkel een stekker in het stopcontact gestoken te worden. Het product is bovendien ook te gebruiken met bestaande zonnepanelen.

Het PowerStream-systeem is een oplossing die bestaat uit de EcoFlow PowerStream micro-omvormer, zonnepanelen, slimme stekkers en de EcoFlow-app voor het monitoren en optimaliseren van het energieverbruik in real time. Gebruikers die al in het bezit zijn van een EcoFlow Power Station, kunnen de opgewekte zonne-energie bovendien opslaan. Het PowerStream-systeem is namelijk te combineren met alle draagbare EcoFlow Power Stations, waarbij EcoFlow de producten uit de Delta-serie aanraadt vanwege hun capaciteit.

DELTA 2 Max
Een voorbeeld is de nieuwe DELTA 2 Max, die eind mei in de verkoop is gegaan. Met een opslagcapaciteit van 2.048 wattuur die kan worden uitgebreid tot 6.144 wattuur, kan de DELTA 2 maximaal 10 jaar lang stroom leveren bij 1 laadcyclus per dag.

De PowerStream is vanaf eind juni beschikbaar via onder meer MediaMarkt, Praxis, Brico, Karwei, Gamma. Ook zal de PowerStream beschikbaar zijn in 2 bundels. Een van de kits bevat een micro-omvormer met een vermogen van 600 watt, het systeem bestaat uit 2 EcoFlow-zonnepanelen van 400 wattpiek per stuk en een EcoFlow superflat MC4-kabel.

Smart plug
Door apparaten op de smart plugs van EcoFlow aan te sluiten, kan de micro-omvormer de juiste hoeveelheid elektriciteit aan elk apparaat toewijzen en het overschot in de draagbare Power Station opslaan.

In huis kan het Power Station op elke gewenste plek geplaatst worden zoals de woonkamer of de zolder. De zonnepanelen zijn te plaatsen op balkons van flats of appartementen, op het dak of in tuinen. Dankzij de speciaal ontworpen platte kabels van EcoFlow is het niet nodig om een gat in de muur of het raamkozijn te boren, want de bekabeling kan volgens de fabrikant van buiten naar binnen worden gelegd.

Bekijk hier in de Solar Magazine Productzoeker welke thuisbatterijen er te koop zijn in de Benelux.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
EWS zoekt:

Vertegenwoordiger buitendienst Noord-Nederland

Fulltime (40 uur) - Nederland
SolarNRG zoekt:

Werkvoorbereider Zakelijk

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!