logo
wvhj2023
© Ben Schonewille | Dreamstime.com
© Ben Schonewille | Dreamstime.com
1 mei 2023

Noord-Holland: opnieuw subsidie voor batterijen die vol stroomnet bestrijden

Noord-Holland trekt ook dit jaar 1,5 miljoen euro uit voor slimme oplossingen om het volle elektriciteitsnet te ontlasten. Zo kunnen bedrijven die stroom willen delen of opslaan in een batterij subsidie krijgen.

Dat geldt ook voor bewonerscollectieven die samen energie willen opslaan of voor andere oplossingen die het elektriciteitsnetwerk ontlasten.

Tweede openstelling
Het is de tweede openstelling van de subsidieoplossingen bij netcongestie (SON). De regeling werd vorig jaar binnen 10 dagen overschreven. De grote belangstelling maakt volgens de provincie duidelijk dat de subsidieregeling in een behoefte voorziet en bedrijven hiermee aan de slag willen.

De subsidie kan worden gebruikt om een haalbaarheidsstudie uit te voeren en voor het daadwerkelijk realiseren van oplossingen. Die volgens de provincie in veel gevallen sneller te realiseren zijn dan netuitbreidingen.

Maximaal 75.000 euro
Per samenwerkingsverband is maximaal 250.000 euro beschikbaar voor een collectieve oplossing, individuele partijen komen in aanmerking voor een tegemoetkoming van maximaal 75.000 euro. Van 23 mei tot en met 30 november 2023 kan de subsidie aangevraagd worden via het subsidieloket van de provincie.

Deel dit artikel:
In samenwerking met
storage_magazine_logo

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten