Solar Magazine - Subsidie voor vol stroomnet in Noord-Holland binnen 10 dagen op
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Subsidie voor vol stroomnet in Noord-Holland binnen 10 dagen op
© Rudmer Zwerver | Dreamstime.com

Subsidie voor vol stroomnet in Noord-Holland binnen 10 dagen op

De subsidieregeling van de provincie Noord-Holland voor slimme oplossingen om de file op het elektriciteitsnet het hoofd te bieden, is binnen 10 dagen overschreven. Niet alle aanvragen kunnen gehonoreerd worden.

De subsidieregeling Slimme Oplossingen Netcongestie (SON) kent een budget van 1,5 miljoen euro, werd door provincie Noord-Holland op 1 augustus geopend en is onder andere bedoeld voor bedrijven die gezamenlijk stroom willen delen op een bedrijventerrein, maar ook voor bedrijven die zonnestroom niet op het net kunnen zetten en deze direct zelf willen gebruiken of leveren aan de buren.

Sneller
Er zijn verschillende slimme oplossingen mogelijk om efficiënter of op bepaalde momenten beperkter gebruik te maken van het elektriciteitsnet. Met de subsidieregeling wil de provincie dergelijke slimme energieoplossingen stimuleren, omdat deze in veel gevallen sneller te realiseren zijn dan uitbreiding van het elektriciteitsnetwerk, waar ook op ingezet wordt.

2 miljoen euro
Nu blijkt dat er veel belangstelling is voor de regeling, is volgens de provincie duidelijk dat de subsidieregeling in een behoefte voorziet. Er is voor 2 miljoen euro aan aanvragen binnengekomen. De provincie gaat deze aanvragen nu eerst beoordelen. Vanwege de overschrijding kunnen niet alle aanvragen worden gehonoreerd.

De provincie onderzoekt bovendien of een aangepaste regeling in 2023 en 2024 weer wordt opengesteld.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Maart 2023

Certificeringsregeling in de maak bij InstallQ: ‘Licence to operate voor zakelijke pv-projecten’ iMVO-convenant hernieuwbare energie klaar: ‘Zonne-energiesector mag ogen niet sluiten, niks doen geen optie’ NIYATA...
Vacatures
kWh People zoekt:

Senior Projectontwikkelaar Zonnestroom

Fulltime (40 uur) - Omgeving Nijmegen
Triple Solar zoekt:

Productontwerper

Fulltime (40 uur) - Amsterdam, 1033 MT, Programmeurstraaat 6b
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!