logo
wvhj2023
© Vattenfall
© Vattenfall
28 maart 2023

Noord-Holland trekt nog eens 2 miljoen euro uit voor verduurzaming bedrijventerreinen

Noord-Holland stelt ook dit jaar ruim 2 miljoen euro beschikbaar voor het treffen van duurzame-energiemaatregelen op bedrijventerreinen. De subsidie is onder meer beschikbaar voor zonnepanelen en dakisolatie.

De provincie wil er met de subsidieregeling voor zorgen dat de CO2-uitstoot op bedrijventerreinen substantieel afneemt.

150 panden
‘Ondernemers zijn zich steeds meer bewust van het belang van duurzaamheidsmaatregelen en de economische voordelen ervan’, aldus gedeputeerde Ilse Zaal. ‘Door de energiecrisis staat de energietransitie nog hoger op de agenda. Dit blijkt ook uit het succes van de regeling. In 2022 zijn er veel aanvragen gedaan die hebben geleid tot duurzame aanpassingen aan zo’n 150 panden. De regeling is met name gebruikt voor het installeren van zonnepanelen, laadpalen en led-verlichting. De regeling werd ook gebruikt voor meer complexere activiteiten, zoals het aanleggen van isolatie, warmtepompen en duurzame ventilatiesystemen.’

Collectief
Ondernemers kunnen een subsidieaanvraag indienen, zowel individueel als in een collectief tot maximaal 5 partijen. Individuele ondernemers en vastgoedeigenaren kunnen een subsidie tot maximaal 60.000 euro aanvragen. Samenwerkingsverbanden van minimaal 3 en maximaal 5 ondernemers en/of vastgoedeigenaren kunnen tot maximaal 200.000 euro subsidie aanvragen.

Voor zonnepanelen bedraagt de subsidie 10 procent van de subsidiabele kosten, voor andere maatregelen 20 procent. Aanvragen van een subsidie kan tot medio december 2023.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten