Solar Magazine - Noord-Holland trekt nog eens 2 miljoen euro uit voor verduurzaming bedrijventerreinen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Noord-Holland trekt nog eens 2 miljoen euro uit voor verduurzaming bedrijventerreinen
© Vattenfall

Noord-Holland trekt nog eens 2 miljoen euro uit voor verduurzaming bedrijventerreinen

Noord-Holland stelt ook dit jaar ruim 2 miljoen euro beschikbaar voor het treffen van duurzame-energiemaatregelen op bedrijventerreinen. De subsidie is onder meer beschikbaar voor zonnepanelen en dakisolatie.

De provincie wil er met de subsidieregeling voor zorgen dat de CO2-uitstoot op bedrijventerreinen substantieel afneemt.

150 panden
‘Ondernemers zijn zich steeds meer bewust van het belang van duurzaamheidsmaatregelen en de economische voordelen ervan’, aldus gedeputeerde Ilse Zaal. ‘Door de energiecrisis staat de energietransitie nog hoger op de agenda. Dit blijkt ook uit het succes van de regeling. In 2022 zijn er veel aanvragen gedaan die hebben geleid tot duurzame aanpassingen aan zo’n 150 panden. De regeling is met name gebruikt voor het installeren van zonnepanelen, laadpalen en led-verlichting. De regeling werd ook gebruikt voor meer complexere activiteiten, zoals het aanleggen van isolatie, warmtepompen en duurzame ventilatiesystemen.’

Collectief
Ondernemers kunnen een subsidieaanvraag indienen, zowel individueel als in een collectief tot maximaal 5 partijen. Individuele ondernemers en vastgoedeigenaren kunnen een subsidie tot maximaal 60.000 euro aanvragen. Samenwerkingsverbanden van minimaal 3 en maximaal 5 ondernemers en/of vastgoedeigenaren kunnen tot maximaal 200.000 euro subsidie aanvragen.

Voor zonnepanelen bedraagt de subsidie 10 procent van de subsidiabele kosten, voor andere maatregelen 20 procent. Aanvragen van een subsidie kan tot medio december 2023.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Mei 2023

Werkgroep NEN legt laatste hand aan nieuwe beoordelingsmethode brandveiligheid zonnepanelen: ‘EU moet zonnepanelen status van bouwproduct geven’ Holland Solar: ‘Geen enkel zonnepaneel is het waard om voor te sterven’...
Vacatures
Everday zoekt:

Ervaren accountmanager

Fulltime (40 uur) - Rosmalen, Graafsebaan 135
Kremer Techniek zoekt:

Adviseur Calculator – Duurzame Technieken

32-40 uur - 's-Heerenberg Ulenpasweg 2b 7041 GB
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!