logo
wvhj2023
© Buurserstraat386 | Dreamstime.com
© Buurserstraat386 | Dreamstime.com
28 maart 2023

2,5 miljoen euro subsidie Gelderland voor 16 projecten die personeelstekort bestrijden

Om de steeds krappere arbeidsmarkt te verlichten, starten de Gelderse arbeidsmarktregio’s vanuit het Gelrepact 16 projecten om werknemers bij te scholen en zijinstromers op te leiden voor een baan in krapteberoepen.

De provincie Gelderland heeft hiervoor 2,5 miljoen euro subsidie toegekend.

Krapteberoepen
In alle sectoren komen we mensen tekort’, stelt gedeputeerde Peter Kerris. ‘We staan voor enorme uitdagingen voor wonen, duurzame landbouw en energietransitie. Wie gaan die woningen bouwen? Wie legt de zonneparken aan? We hebben alle talent nodig om die vacatures te vullen. Dat kan alleen als we samenwerken.’

Het Gelrepact stimuleert leven lang ontwikkelen en bevordert de instroom in krapteberoepen. Elke arbeidsmarkregio heeft een eigen werkwijze, toegespitst op de regionale situatie. In de arbeidsmarktregio werken gemeenten, UWV, werkgevers- en werknemersorganisaties, onderwijs en ontwikkelbedrijven samen aan het oplossen van de arbeidsmarktproblematiek.

Energietransitie
De 16 projecten zijn regionaal ingevuld. Rivierenland zet in op de tuinbouw, FoodValley op de energietransitie, Rijk van Nijmegen op de techniek en de zorg en de Achterhoek op het midden- en kleinbedrijf (mkb). Stedendriehoek en Noordwest Veluwe geeft stimuleringsvouchers uit voor werkgevers en werknemers en Midden-Gelderland gaat het Praktijkleren voor werkenden en werkzoekenden ondersteunen.

Wethouder Mark Lauriks van de gemeente Arnhem en voorzitter van de arbeidsmarktregio Midden-Gelderland licht toe: ‘Door je als mens te blijven ontwikkelen, hou je plezier in je baan. Door juist te waarderen wat werknemers in de praktijk bijleren, wordt niet een diploma uit het verleden bepalend voor je toekomst, maar de persoonlijke groei die je maakt. Zo vind je de plek die het beste bij je past.’

3.300 Gelderlanders
Het Gelrepact is een voortzetting van de samenwerking om werkzoekenden te helpen naar school te gaan of een baan, stage- of leerplek te krijgen tijdens de coronacrisis. De Arbeidsmarktregio’s ondersteunden toen met steun van de provincie 3.300 Gelderlanders met het versterken van hun positie op de arbeidsmarkt.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten