Solar Magazine - Alfen introduceert nieuw middenspanningsstation om energietransitie te versnellen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Alfen introduceert nieuw middenspanningsstation om energietransitie te versnellen
© Alfen

Alfen introduceert nieuw middenspanningsstation om energietransitie te versnellen

Alfen heeft het nieuwe middenspanningsstation Altro geïntroduceerd om de energietransitie te versnellen.De fabrikant spreekt van een duurzaam, prefab en veilig betreedbaar station dat naar wens kan worden afgewerkt.

Altro ondersteunt een grote verscheidenheid aan bedrijven, waaronder aanbieders van laadpunten voor het snelladen van elektrische voertuigen, ontwikkelaars van zonneparken en industriële bedrijven met hun megavolt-netaansluitingen om een laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen mogelijk te maken, hernieuwbare-energiebronnen op het stroomnet aan te sluiten en de energietransitie te versnellen. 

Elektriciteitsnet extra belast
‘We zijn trots dat we met Altro aan de snellere opschaling van de markt voor betreedbare stations kunnen bijdragen’, aldus Marco Roeleveld, chief executive officer van Alfen. ‘Naarmate de energietransitie vordert, neemt het gebruik van elektrische voertuigen en duurzame energie toe, waardoor het elektriciteitsnet extra wordt belast. We hebben nauw samengewerkt met diverse partners om een eersteklas station te ontwikkelen, waarmee we ons aanbod betreedbare stations kunnen uitbreiden. Hiermee kunnen we Nederlandse en Belgische klanten helpen met een veilige en betrouwbare aansluiting op het middenspanningsnet.’

Het Altro-station is ontworpen met het oog op duurzaamheid. Er is daarom gebruikgemaakt van materialen en processen die het milieu zo min mogelijk belasten. Zo is het gebouwd met hoogwaardig beton dat minder materiaal vergt, waardoor dezelfde of zelfs een betere technische levensduur wordt gegarandeerd en er geen afwerkingslaag nodig is. Doordat het station compleet uitgerust wordt in Alfens fabriek in Almere, wordt tijd bespaard en hoeven minder specialisten op locatie te zijn tijdens de installatie.

Gecertificeerd
Om te voldoen aan de eisen van de Nederlandse netbeheerders Stedin, Liander en Enexis heeft Alfen 3 standaardconfiguraties ontwikkeld. Het station heeft bovendien een korte levertijd, zodat het snel kan worden geïnstalleerd om de groeiende netcapaciteit te ondersteunen.

Altro is gecertificeerd door Synergrid, de Belgische federatie van elektriciteitsnetbeheerders, en is als onderdeel daarvan getest en gevalideerd conform regelgeving en normen. Deze degelijke certificering toont de veiligheid, betrouwbaarheid en hoge kwaliteit van het station aan.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

Mei 2023

Werkgroep NEN legt laatste hand aan nieuwe beoordelingsmethode brandveiligheid zonnepanelen: ‘EU moet zonnepanelen status van bouwproduct geven’ Holland Solar: ‘Geen enkel zonnepaneel is het waard om voor te sterven’...
Vacatures
Soly zoekt:

Traineeship Sales Consultant

32-40 uur - Groningen, 9727 DW 5
GPC Europe zoekt:

Hoofdmagazijnier

Fulltime (40 uur) - Careelstraat 2, B-8700 Tielt
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!