Solar Magazine - Vaillant opent nieuwe fabriek om productie warmtepompen te verdubbelen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Vaillant opent nieuwe fabriek om productie warmtepompen te verdubbelen
© Vaillant

Vaillant opent nieuwe fabriek om productie warmtepompen te verdubbelen

De Vaillant Group gaat in Slowakije een fabriek bouwen voor de jaarlijkse productie van 300.000 warmtepompen. De fabriek krijgt een oppervlakte van 100.000 vierkante meter en produceert vanaf mei enkel warmtepompen.

‘Met de opening van de nieuwe fabriek zijn we in staat om onze productiecapaciteit te verdubbelen tot ruim een half miljoen warmtepompen per jaar’, vertelt Norbert Schiedeck, chief executive officer van de Vaillant Group. ‘Hierdoor kunnen we nog beter bijdragen aan het bereiken van de EU-doelstelling van 10 miljoen nieuw geïnstalleerde warmtepompen tegen 2027.’

Opleidingscentrum
Naast de productielijnen beschikt de fabriek in Senica ook over een opleidingscentrum voor partners, een bezoekerscentrum en een logistiek centrum. De nieuwe productiefaciliteit is gecertificeerd volgens de hoogste internationale norm BREEAM voor duurzaam, milieuvriendelijk bouwen. De nieuwe fabriek gebruikt elektriciteit uit 100 procent hernieuwbare bronnen en wordt verwarmd met warmtepompen.

Vaillant stelt inmiddels bijna 1 miljard euro te investeren in warmtepompen. De nadruk wordt gelegd op de uitbreiding van de productiecapaciteit bij het hoofdkantoor in Remscheid en de productievestigingen in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Slowakije. Afhankelijk van de toekomstige marktgroei zijn volgens de fabrikant voor de komende jaren extra investeringen tot nog eens 1 miljard euro gepland voor de verdere groei van productie- en ontwikkelingscapaciteiten.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Maart 2023

Certificeringsregeling in de maak bij InstallQ: ‘Licence to operate voor zakelijke pv-projecten’ iMVO-convenant hernieuwbare energie klaar: ‘Zonne-energiesector mag ogen niet sluiten, niks doen geen optie’ NIYATA...
Vacatures
Triple Solar zoekt:

Full-stack developer

Fulltime (40 uur) - Amsterdam, 1033 MT, Programmeurstraat 6B
Everday zoekt:

Solar Asset Manager

Fulltime (40 uur) - Rosmalen, Graafsebaan 135
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!