logo
wvhj2023
© Remeha
© Remeha
10 november 2022

Remeha: komend jaar start productie hybride warmtepomp in Apeldoorn

Remeha start uiterlijk 1 juli 2023 met de productie van de hybride warmtepomp Elga Ace op een nieuwe productielijn in Apeldoorn. Eenmaal volledig operationeel bedraagt de jaarlijkse productie 140.000 binnenunits.

In mei volgend jaar verwacht Remeha te gaan proefdraaien op de nieuwe productielijn voor de binnenunits van warmtepompsystemen.

Van Frankrijk naar Nederland
Om de productie van de Elga Ace naar Nederland te halen, heeft Remeha in Apeldoorn-Noord een pand gehuurd waar het vanaf 1 januari terechtkan om voorbereidingen te treffen. De huidige productielocatie voor hr-ketels blijft volledig intact. Op dit moment vindt de productie van de binnenunits van de Elga Ace in Frankrijk plaats.

De verplaatsing hiervan naar Nederland is onderdeel van de eerder aangekondigde opschaling binnen de BDR Thermea Group naar een jaarlijkse productie van 800.000 warmtepompen in 2026. Voor Remeha houdt dit in dat het bedrijf de belangrijkste locatie wordt voor het fabriceren van de Elga Ace. Als straks de totale assemblagelijnen gereed zijn en het bedrijf met 2 ploegen kan werken, dan bereikt de nieuwe fabriek de capaciteit van 140.000 binnenunits per jaar.

Toekomstbestendige ontwikkeling
‘Iedereen weet dat de markt voor hybride warmtepompen “booming” is’, stelt Edu Veldhuis, directeur Operations bij Remeha. ‘Op dit moment is het al een uitdaging om aan de sterkgroeiende vraag te voldoen. En die vraag zal de komende jaren, ook vanuit andere Europese landen, verder toenemen. Binnen BDR Thermea Group is daarom besloten om de productie van de Elga Ace, een van de meest gewilde hybride warmtepompen in de markt, in Apeldoorn fors op te schalen. Voor Remeha is dit een mooie en zeer toekomstbestendige ontwikkeling. Door de nieuwe fabriek worden wij de meest prominente productielocatie in Europa voor dit type toestel.'

Om de nieuwe productie op efficiënte wijze te kunnen opstarten, heeft Remeha een projectteam van ongeveer 15 mensen geformeerd. Dit team bestaat uit specialisten op het gebied van onder andere productie, logistiek, kwaliteit en IT. Samen met externe toeleveranciers bereiden zij de volledige inrichting en lay-out van de nieuwe productielocatie voor. Daarbij krijgen ze hulp van Franse collega’s, die momenteel de productie van de huidige Elga Ace verzorgen. In het eerste halfjaar zullen enkele medewerkers, die nu nog bij de productie van hr-ketels betrokken zijn, tijdelijk voor training naar Frankrijk gaan. Zij kunnen straks de productie in Apeldoorn opstarten en andere, nieuwe collega’s opleiden en instrueren. Uiteindelijk zullen er voor deze nieuwe productielocatie, wanneer Remeha op volle capaciteit in 2 ploegen gaat produceren, circa 50 nieuwe medewerkers nodig zijn.

Cobots
Waar dat mogelijk is, zal Remeha de productie automatiseren. Er zullen bijvoorbeeld cobots worden gebruikt voor het testen van de elektronica en robots voor het verpakken en palletiseren.

Veldhuis: ‘Het eerste halfjaar van 2023 zullen we hard nodig hebben om de nieuwe productielijn te installeren. Toch willen we al in mei volgend jaar, en als het noodzakelijk is met relatief veel handwerk, de productie van Elga Ace opstarten. Vanaf 1 juli moeten dan de geautomatiseerde productielijnen grotendeels in werking treden. Uiteindelijk is ons streven om in 2023 al 50.000 units van de Elga Ace te produceren; een aantal dat in 2024 hopelijk naar 140.000 stuks kan worden opgevoerd.’

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten