Solar Magazine - Moederbedrijf Remeha verhoogt productie van warmtepompen naar 800.000 stuks
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Moederbedrijf Remeha verhoogt productie van warmtepompen naar 800.000 stuks
© BDR Thermea Group

Moederbedrijf Remeha verhoogt productie van warmtepompen naar 800.000 stuks

BDR Thermea Group, moederbedrijf van Remeha, gaat de productie van zijn warmtepompen in Nederland en Italië versneld uitbreiden om aan de als gevolg van de energiecrisis snelgroeiende vraag te kunnen voldoen.

Het bedrijf gaat nieuwe productielijnen voor warmtepompen openen op de productielocaties in Apeldoorn en het Italiaanse Bassano del Grappa.

2026
Vanaf juli 2023 gaan de productielocaties naast cv-ketels ook warmtepompen produceren. Het bedrijf vergroot ook de capaciteit met 50 procent op zijn bestaande productielocaties voor warmtepompen in het Franse Mertzwiller en het Spaanse Vilafranca del Penedès.

Bovendien intensiveert BDR Thermea Group de productie van warmwaterboilers – een belangrijk onderdeel van warmtepompsystemen – in het Turkse Istanboel. Het bedrijf hoopt zo de jaarlijkse productie van warmtepompen te verhogen tot 800.000 stuks in 2026.

Stijgende gasprijzen
‘Warmtepompen en hybride oplossingen spelen een sleutelrol in de energietransitie’, stelt Peter Snel, chief technology officer bij BDR Thermea Group. ‘Ze bieden de mogelijkheid om de opwekking van warmte op de plek waar je deze nodig hebt koolstofarm te maken. De huidige, stijgende gasprijzen en zorgen over energiezekerheid stuwen de vraag naar ongekende hoogten. De afgelopen jaren hebben we geïnvesteerd in het uitbreiden van ons assortiment warmtepompen en het opleiden van installateurs om deze oplossingen te onderhouden. Nu is het tijd om op te schalen om aan de vraag te kunnen blijven voldoen. En aangezien de vraag blijft stijgen, anticiperen we nu al op verdere uitbreiding.’

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Mei 2023

Werkgroep NEN legt laatste hand aan nieuwe beoordelingsmethode brandveiligheid zonnepanelen: ‘EU moet zonnepanelen status van bouwproduct geven’ Holland Solar: ‘Geen enkel zonnepaneel is het waard om voor te sterven’...
Vacatures
Lens zoekt:

Project Controller

Fulltime (40 uur) - Amsterda, 1033NN, 75E
Chapter zoekt:

Customer Success Manager

32-40 uur - Amsterdam, 1076EE, 115
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!