logo
wvhj2023
© Otovo
© Otovo
9 maart 2023

Noorse online marktplaats Otovo start in Nederland met verhuur zonnepanelen

De onlinemarktplaats voor de installatie van zonnepanelen Otovo start in Nederland met het aanbieden van zijn abonnementsmodel. Nederland is voor het van oorsprong Noorse bedrijf het dertiende land waar het start.

Otovo gebruikt gepatenteerde technologie om te analyseren of een woning geschikt is voor de installatie van zonnepanelen. Via het platform komt een particulier in contact met lokale installateurs. Het afgelopen jaar boekte het bedrijf een omzet van 100 miljoen euro. Het heeft momenteel een geschatte waarde van 240 miljoen euro op de Noorse effectenbeurs. 

Democratisering
Het betreden van de Nederlandse markt is volgens Jort Statema – algemeen directeur van Otovo in Nederland – een logische stap. ‘In Nederland zijn zonnepanelen op woonhuizen al vrij gangbaar, maar toch is sprake van veel onbenut potentieel. Hoewel Nederland al Europees koploper is wat betreft de opgewekte zonne-energie per inwoner, bedraagt dit slechts een paar procent van het totaal aan opgewekte energie.’

Door het aanbieden van een maandelijks abonnementsmodel wil Otovo het voor meer consumenten mogelijk maken om toegang te krijgen tot zonne-energie, omdat vooraf geen grote investering nodig is. Otovo verwacht op die manier ook twijfelende huishoudens aan zonnepanelen te kunnen helpen.

50 procent
Otovo schat dat het huren van zonnepanelen in Nederland momenteel zo’n 2 procent van alle installaties betreft en denkt dit te kunnen verhogen. ‘We hebben erg positieve ervaring in andere delen van Europa; zo leveren we in Duitsland, Oostenrijk, Polen, Portugal en Spanje inmiddels meer dan 50 procent van de solar abonnementen’, aldus Statema. ‘Onze verwachting voor Nederland is om binnen aanzienlijke tijd een vergelijkbaar marktaandeel te hebben.’

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten