Solar Magazine - Participatiecoalitie presenteert ‘spiekkaart’ over energiestrategie voor lokale politici
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Participatiecoalitie presenteert ‘spiekkaart’ over energiestrategie voor lokale politici
© Brabant

Participatiecoalitie presenteert ‘spiekkaart’ over energiestrategie voor lokale politici

De Participatiecoalitie heeft een ‘spiekkaart’ gepresenteerd met belangrijkste aandachtspunten voor de Regionale Energiestrategieën (RES’en) op één A4’tje. Deze is bedoeld als hulpmiddel voor lokale politici.

De uitvoering van de Regionale Energiestrategie (RES) staat de komende tijd op de agenda van gemeenteraden, Provinciale Staten en waterschapsbesturen. Om deze bestuursorganen te helpen de complexe materie te beoordelen, reikt de Participatiecoalitie de helpende hand.

Wind- en zonne-energie
De keuzes die de raadsleden, statenleden en waterschapsbestuurders onder de loep gaan nemen, is onder meer hoeveel wind- en zonne-energie opgewekt gaat worden en hoe dat gaat gebeuren. Volgens de Participatiecoalitie is het essentieel dat de volksvertegenwoordigers aandacht hebben voor omwonenden, landschap en natuur.

Uit analyses die de Participatiecoalitie maakte van alle RES’en blijkt dat overheden nog te weinig de handschoen oppakken samen mét bewoners, maatschappelijke organisaties en ondernemers. Ze proberen deze ‘gemiste kans’ op tal van manieren alsnog te verzilveren. Op de spiekkaart wordt onder meer aandacht gevraagd voor 50 procent lokaal eigendom bij zonneparken en het natuurinclusief ontwerpen van zonneweides.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Maart 2023

Certificeringsregeling in de maak bij InstallQ: ‘Licence to operate voor zakelijke pv-projecten’ iMVO-convenant hernieuwbare energie klaar: ‘Zonne-energiesector mag ogen niet sluiten, niks doen geen optie’ NIYATA...
Vacatures
kWh People zoekt:

Senior Projectontwikkelaar Zonnestroom

Fulltime (40 uur) - Omgeving Nijmegen
Triple Solar zoekt:

Full-stack developer

Fulltime (40 uur) - Amsterdam, 1033 MT, Programmeurstraat 6B
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!