logo
wvhj2023
© Groendus
© Groendus
3 maart 2023

Groendus neemt aanbieder van laadoplossingen Powerd over

Groendus heeft Powerd overgenomen, dat laadoplossingen voor elektrische auto’s aanbiedt. Met een softwareplatform en slimme laadpalen geeft het Rotterdamse bedrijf klanten grip op duurzame mobiliteit.

Met de overname wil Groendus zijn positie verstevigen als aanbieder van integrale duurzame energie-oplossingen, waarbij elektrisch laden een belangrijke pijler van de totaaloplossing is. Powerd biedt een online- en white label-oplossing voor zakelijke klanten met een elektrisch wagenpark. Bovendien ontwikkelt het bedrijf slimme technologie waarmee op de beste momenten kan worden geladen. Dat helpt om onder meer zonne-energie beter te benutten, de balans op het elektriciteitsnet te bewaren en het is bovendien voordeliger.

Laadpaalinstallatie
Powerd levert zijn diensten – van laadpaalinstallatie en beheer tot slim laden – zowel aan bedrijven als via bedrijven aan berijders van elektrische auto’s thuis. Daarmee vormt het een extra aanvulling op het portfolio van Groendus, dat zich tot nu toe voornamelijk richtte op zakelijke locaties in Nederland.

Elektrische auto als bouwsteen
Powerd is in 2020 opgericht. Aan de wieg van het bedrijf stond onder andere LeasePlan Nederland, dat nog altijd klant van Powerd is. ‘We hebben een nieuwe standaard gezet voor zakelijke mobiliteit’, stelt Pieter Willems, managing director en medeoprichter van Powerd. ‘Wij zetten de elektrische auto in als bouwsteen voor de transitie naar hernieuwbare energie. We zijn trots op wat we hebben neergezet: een uitgebreid technologieplatform voor slim elektrisch laden en een goed gewaardeerde dienstverlening. In Groendus hebben we een robuuste partij gevonden die aansluit bij ons doel om klanten het complete ecosysteem aan te bieden: van opwek en inkoop tot opslag en gebruik van duurzame energie.’

René Raaijmakers, chief executive officer van Groendus, besluit: ‘We helpen onze klanten daarom met energie besparen, zelf opwekken, slim verbruiken en duurzaam in- en verkopen. Naast alle hardware die wij bieden, speelt digitalisering hierin een cruciale rol. Het platform en de kennis van Powerd over e-mobility dragen bij aan het slim timen van energieconsumptie in de bedrijfsvoering van klanten. Dit is een belangrijke schakel in bijvoorbeeld het efficiënt gebruiken van zelfopgewekte zonnestroom.’

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten