Solar Magazine - Consumenten kunnen via ZonnepanelenDelen investeren in grootste zonnepark van Nederland
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Consumenten kunnen via ZonnepanelenDelen investeren in grootste zonnepark van Nederland
© Solarfields

Consumenten kunnen via ZonnepanelenDelen investeren in grootste zonnepark van Nederland

Via het financieringsplatform ZonnepanelenDelen is het per direct voor iedereen mogelijk om te investeren in de grootste zonneweide van Nederland:zonnepark Dorhout Mees van Solarfields dat 144 megawattpiek groot is.

Afgelopen maand werd bekend dat Zonnepark Dorhout Mees binnenkort ingezet gaat worden op de balanceringsmarkten. Solarfields en Scholt Energy hebben een overeenkomst gesloten om balanceringsvermogen te leveren voor balanshandhaving op het elektriciteitsnet.

Obligatielening
Het zonnepark telt 312.148 zonnepanelen en ligt ten zuiden van het dorp Biddinghuizen. Het is onderdeel van het recreatiegebied Dorhout Mees en is groot genoeg om 34.000 huishoudens de komende 25 jaar van elektriciteit te voorzien.

Om de participatie voor omwonenden mogelijk te maken, is ZonnepanelenDelen aangesloten bij het project. Een deel van het project wordt gefinancierd via een zon-obligatielening. Zo kunnen consumenten profiteren van zonne-energie, ook als ze hier zelf geen geschikt dak voor hebben. Investeerders krijgen een verwacht rendement van 6 procent op de inleg, waarvan de exacte hoogte afhankelijk is van de hoeveelheid zonnestroom die wordt opgewekt. Aan het einde van de looptijd ontvangen de investeerders het volledige investeringsbedrag terug, net als bij een obligatie. Inwoners van de gemeente Dronten krijgen daarbij een extraatje.

Deel dit bericht

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

Maart 2023

Certificeringsregeling in de maak bij InstallQ: ‘Licence to operate voor zakelijke pv-projecten’ iMVO-convenant hernieuwbare energie klaar: ‘Zonne-energiesector mag ogen niet sluiten, niks doen geen optie’ NIYATA...
Vacatures
Triple Solar zoekt:

Productontwerper

Fulltime (40 uur) - Amsterdam, 1033 MT, Programmeurstraaat 6b
Everday zoekt:

Solar Asset Manager

Fulltime (40 uur) - Rosmalen, Graafsebaan 135
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!