logo
wvhj2023
© IM Efficiency
© IM Efficiency
7 februari 2023

Action start met uitrol zonnepanelen IM Efficiency op vrachtwagens

Action is gestart met de uitrol van zonnepanelen op zijn vrachtwagens. De winkelketen gebruikt daarvoor de SolarOnTop-technologie van IM Efficiency die onder meer de laadklep van de vrachtwagens oplaadt.

De pv-technologie is geïnstalleerd op 3 dubbeldeks trailers die onderdeel zijn van het wagenpark van Action in Echt. De komende maanden worden gegevens verzameld om de impact van SolarOnTop aan te tonen. In de Double Deck trailers wordt de vracht 2 lagen ‘hoog’ geladen. In de trailers die gebouwd zijn door Burgers Carrosserie kan zo 60 procent meer vracht vervoerd worden.

Volledig elektrische vrachtwagens
Naast de toepassing van de SolarOnTop-technologie presenteerde Action ook zijn eerste 2 volledig elektrische vrachtwagens. De zonne-energietechnologie van IM Efficiency verlaagt het brandstofverbruik en verhoogt de betrouwbaarheid binnen de dubbeldeks trailerlaadbak.

De SolarOnTop-technologie biedt namelijk een alternatieve energiebron om de hulpsystemen van de vrachtwagen en oplegger van stroom te voorzien, waardoor de dynamo minder elektriciteit hoeft op te wekken. Tijdens het rijden ondersteunt de technologie het voertuig op intelligente wijze door de elektrische apparaten te voeden met zonne-energie of door de energie te gebruiken die is opgeslagen in de lithiumbatterij van de SolarOnTop.

Laadklep
Met de SolarOnTop hoeven vrachtwagenchauffeurs de motor niet langer stationair te laten draaien tijdens pauzes, omdat ze de in de accu opgeslagen energie kunnen gebruiken om comfortvoorzieningen van stroom te voorzien.

Specifiek voor de logistieke activiteiten van Action laadt de SolarOnTop de laadklep op, om de betrouwbaarheid van het systeem te garanderen en de levensduur van de elektrische componenten te verlengen. Dankzij deze oplossing kan Action meer dan 1.200 liter brandstof besparen en de koolstofuitstoot met 4 ton CO₂ per jaar per trailer verlagen, met een terugverdientijd van 3 jaar.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten