Solar Magazine - Fronius presenteert laadpaal die overtollige zonne-energie van zonnepanelen benut
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Fronius presenteert laadpaal die overtollige zonne-energie van zonnepanelen benut
© Fronius

Fronius presenteert laadpaal die overtollige zonne-energie van zonnepanelen benut

De Oostenrijkse omvormerfabrikant Fronius slaat met zijn nieuwe laadpaal voor elektrische auto’s de brug tussen de energiesectoren. De Wattpilot heeft een speciale laadmodus voor zonnepaneeleigenaren.

Fronius​ stelt zich met de laadpaal op kwaliteitsbewuste huis- en bedrijfseigenaren te richten. ‘Ons doel is meer dan ooit om mensen en bedrijven de instrumenten te leveren die nodig zijn voor hun individuele energieonafhankelijkheid’, aldus Martin Hackl, Global Director van de Business Unit Solar Energy bij Fronius International.

Onafhankelijkheid
Om de reeks energieoplossingen van het bedrijf te completeren, is de intelligente laadpaal Fronius Wattpilot ontwikkeld.

‘Met onze Fronius Wattpilot e-mobiliteitsoplossing kunnen bestuurders van elektrische auto’s genieten van maximale onafhankelijkheid en de mobiliteitskosten tot een minimum beperken’, duidt Hackl. ‘We wilden een laadpunt ontwikkelen dat eenvoudig te bedienen is voor installateurs, maar ook zeer intuïtief voor de gebruikers – en dat is wat we hebben bereikt.’

2 laadmodi
Gebruikers van de Wattpilot kunnen kiezen uit 2 laadmodi: Eco en Next Trip Mode. De Eco-mode is speciaal ontwikkeld voor zonnepaneeleigenaren, omdat deze alleen het beschikbare overschot aan zonne-energie gebruikt. Met de Next Trip Mode kunnen gebruikers het voertuig opladen met energie voor een specifieke reis, tegen de laagst mogelijke prijs met altijd voldoende energie voor de volgende geplande reis.

De Wattpilot kan schakelen tussen 1- en 3-fase-werking. Dit betekent dat alle overtollige zonne-energie van 1,38 tot 22 kilowatt wordt gebruikt. Het laden gebeurt in ampèrestappen en het omschakelen tussen 1- en 3-fase gebeurt volledig automatisch. In tegenstelling tot conventionele oplossingen voorkomt dit volgens de fabrikant korte maar dure laadpieken.

Flexibel opladen
De Wattpilot werkt niet alleen als een stationaire ev-lader (Home-versie), maar gebruikers kunnen ook overal flexibel opladen met de Go-versie en hebben alleen een eenvoudig rood CEE32-stopcontact nodig. ‘Zelfs als een elektrische-autorijder nog geen pv-systeem heeft, is het raadzaam om nu al na te denken over een pv-geoptimaliseerde laadoplossing’, besluit Hackl. ‘Met de Fronius Wattpilot laden elektrische rijders niet alleen hun auto op de meest flexibele manier op, maar zijn ze ook perfect voorbereid op het later toevoegen van een zonnepaneelsysteem.’

Bekijk de laadpalen van Fronius hier in de Solar Magazine Productzoeker.

Fronius is tijdens de vakbeurs Solar Solutions van dinsdag 14 tot en met donderdag 16 maart te vinden op stand C8. Bestel hier gratis toegangskaarten voor de vakbeurs Solar Solutions met de actiecode ‘SOLARMAGAZINE’.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

De september 2023-editie van Solar Magazine besteedt onder meer aandacht aan teruglopende verkopen van zonnepaneelinstallateurs, de Tweede Kamerverkiezingen, recycling van zonnepanelen, het op stoom komen van de uitrol van de realtime interface en de...
Vacatures
Sunprojects B.V. zoekt:

Project Owner (Projectleider)

32-40 uur - Uilenstede 475, Amstelveen
De Zoncorporatie zoekt:

Uitvoerder Zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Amsterdam, 1033 MS
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!