Solar Magazine - Sungrow lanceert nieuwe laadpaal voor elektrische auto
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Sungrow lanceert nieuwe laadpaal voor elektrische auto
© Sungrow

Sungrow lanceert nieuwe laadpaal voor elektrische auto

Sungrow toont tijdens Solar Solutions de nieuwste uitbreiding van zijn 3-fase-oplossing voor zonnepaneeleigenaren: de AC011E-01. Deze laadpaal voor elektrische auto’s verhoogt de zelfconsumptie van zonne-energie.

Het maximaliseren van zelfconsumptie is in de huidige energiemarkt relevanter dan ooit. Met zicht op de afbouw van de salderingsregeling wordt het voor zonnepaneelbezitters aantrekkelijk om overtollige energie zelf op te slaan in een thuisbatterij of elektrische auto.

11 kilowatt
De nieuwe laadpaal die Sungrows R&D-team heeft ontwikkeld, is onderdeel van de 3-fase-oplossing die de fabrikant voor consumenten aanbiedt en verder bestaat uit een hybride omvormer en thuisbatterij.

De 3-fase AC-laadpaal heeft een maximaal laadvermogen van 11 kilowatt. Doordat de volledige 3-fase- oplossing geïntegreerd is in iSolarCloud, kan de gebruiker eenvoudig zijn opbrengst, verbruik en laadproces monitoren. Met een ‘refresh rate’ van 10 seconden staat de gebruiker volledig real-time in controle van zijn installatie.

4 laadmodi
De hybride omvormer en batterij uit de 3-fase-oplossing zijn al enige tijd op de markt, maar in combinatie met de AC011E-01 EV-lader wordt de oplossing volgens Sungrow een stuk krachtiger. Het opladen van een elektrische auto met overtollige zonne-energie biedt namelijk een kostenbesparing. Een belangrijk voordeel van Sungrows laadpaal is de veelzijdigheid en flexibiliteit van de lader. De laadpaal is ontwikkeld om 4 verschillende laadmodi te ondersteunen, zodat er voor elke situatie een passende laadmodus is.

Er is een duurzame modus die leunt op overtollige zonnestroomproductie en een snellaadmodus die een mix van beschikbare energiebronnen gebruikt om zo snel mogelijk te laden. De laatste 2 modi stellen de klant in staat om een starttijd, een hoeveelheid kilowattuur en een eindtijd in te stellen voor het laadproces. De laadpaal zal dan een optimale mix maken om het laadproces zo duurzaam mogelijk te laten verlopen. Een andere optie is om het gehele proces naar wens aan te passen in de ‘custom’ modus. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Sungrow is van 14 tot en met 16 maart tijdens de vakbeurs Solar Solutions te bezoeken op standnummer B9. Bestel hier uw toegangskaarten met de actiecode ‘SOLARMAGAZINE’.

Bekijk hier waar de nieuwe laadpaal AC011E-01 van Sungrow te koop is in de Benelux.

 

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
Sunconnect B.V. zoekt:

Duurzaamheidsadviseur

Fulltime (40 uur) - Oudkarspel
Solarwatt zoekt:

International Marketing & Communication Manager

Fulltime (40 uur) - Tiel, 4004 JP, 25
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!