Solar Magazine - sonnen start in Nederland met verkoop van thuisbatterij
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
sonnen start in Nederland met verkoop van thuisbatterij
© sonnen

sonnen start in Nederland met verkoop van thuisbatterij

De Duitse marktleider sonnen start met de verkoop van zijn thuisbatterijen in Nederland. Eerder besloot het bedrijf, dat onderdeel is van Shell, ook al de energieopslagmarkt in België en Spanje te betreden.

‘Met onze productlancering in Nederland zetten we onze internationale groei voort’, aldus Oliver Koch, chief executive officer van Sonnen: ‘We willen graag schone en betaalbare energie voor iedereen, en daarom breiden we sinds we bestaan voortdurend uit naar landen waar we al vroeg meer van verwachten.’

sonnenBatterie
sonnens productlijn met thuisbatterijen heet sonnenBatterie en is nu beschikbaar in de Duitstalige landen en in Italië, Groot-Brittannië, Zweden, Ierland, Spanje en België. Buiten Europa zijn ze ook te koop in Australië en de Verenigde Staten.

Met de ‘sonnenBatterie 10 performance’ kunnen consumenten zelfopgewekte zonnestroom van zonnepanelen op het dak opslaan en gebruiken wanneer het nodig is. De optioneel verkrijgbare noodstroomoplossing sonnenProtect 8000 beschermt huishoudens bij stroomuitval op het elektriciteitsnet, waarbij normaal gesproken ook de zonnepanelen uitslaan. Met de sonnen-noodstroomoplossingen blijven de zonnepanelen stroom produceren en gaat de stroomproductie voor het eigen gebruik gewoon door.

Virtuele energiecentrale
De energieopslagsystemen van sonnen kunnen digitaal aan elkaar worden gekoppeld en zo met duizenden sonnenBatteries samen een virtuele elektriciteitscentrale vormen. Dat maakt het volgens het bedrijf gemakkelijk om als sonnen-gebruikers op termijn actief stroom aan het Nederlandse elektriciteitsnet te leveren op momenten dat daarop capaciteit vrij is.

Dergelijke computergestuurde energiecentrales van digitaal gekoppelde sonnenBatteries draaien al in Duitsland, Italië, Australië en de Verenigde Staten en helpen daar de openbare stroomnetten te stabiliseren.

Bekijk hier welke thuisbatterijen er in de Benelux te koop zijn.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2023

De Marktgids Zonne-energie 2023 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Zakelijke verkopen mogen niet opnieuw achterblijven, Vlaamse en Nederlandse zonne-energiesector verwachten...
Vacatures
SolarNRG zoekt:

CAD Tekenaar

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
Energiebedrijf Vrijopnaam zoekt:

(junior) Projectontwikkelaar Zon

32-40 uur - Noord-Brabant (Tilburg/Breda)
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!