Solar Magazine - TPSolar haalt bijna 4 miljoen euro op voor ontwikkelen nieuwe zonneparken
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
TPSolar haalt bijna 4 miljoen euro op voor ontwikkelen nieuwe zonneparken
© TPSolar

TPSolar haalt bijna 4 miljoen euro op voor ontwikkelen nieuwe zonneparken

TPSolar heeft via ZonnepanelenDelen al bijna 4 miljoen euro financiering opgehaald voor de ontwikkeling van nieuwe zonneparken. Na het succes van de eerste twee tranches gaat het ook hard met de derde tranche.

TPSolar heeft de rente voor deelnemers verhoogd naar 5 procent en investeerders kunnen nog steeds instappen in de senior obligatielening met een portfolio aan te ontwikkelen zonneparken als onderpand.

Voorbereidende investeringskosten
TPSolar heeft al 6 Nederlandse zonneparken met succes gerealiseerd: in Uden, Zeewolde, Dordrecht, Someren en 2 in Lochem. Hiermee worden circa 15.000 huishoudens van zonnestroom voorzien. De komende jaren worden dat er meer, mede door de opgehaalde financiering.

Het bedrijf ontwikkelt de komende jaren een portfolio van 500 megawattpiek aan zonneparken. Daarom haalt TPSolar via ZonnepanelenDelen kapitaal op om te zorgen dat deze zonneparken er ook daadwerkelijk komen. Door middel van een obligatielening via ZonnepanelenDelen kan TPSolar de voorbereidende investeringskosten dekken van nieuwe zonneweides, zoals voor het verkrijgen van omgevingsvergunningen en het reserveren van netaansluitingen.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
Zonnepark Services Nederland zoekt:

Technical Asset Manager

32-40 uur - Drieharingstraat 6 3511 BJ Utrecht
Kremer Techniek zoekt:

PV Monteur

Fulltime (40 uur) - ‘s-Heerenberg
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!