Solar Magazine - Big Ass Battery lanceert batterijcontainer met snellader voor elektrische voertuigen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Big Ass Battery lanceert batterijcontainer met snellader voor elektrische voertuigen
© Big Ass Battery

Big Ass Battery lanceert batterijcontainer met snellader voor elektrische voertuigen

De Nederlandse leverancier van batterijen Big Ass Battery lanceert een batterijcontainer met geïntegreerde fast charger voor het snel en offgrid laden van elektrische voertuigen en zwaar bouwmaterieel.

De in het Brabantse Nuenen gevestigde bouwer van lithium-ijzerfosfaatbatterijsystemen voor industrieel gebruik, gaat de Big Ass Battery Fast Charger volledig in Nederland produceren.

Dijkverzwaringsproject
Van Oord zal het eerste exemplaar van de batterijcontainer vanaf mei 2023 inzetten bij een dijkverzwaringsproject om onafhankelijk van het elektriciteitsnet te zijn. Hierbij wordt de batterij gevoed met wind- en zonne-energie om zwaar bouwmaterieel snel op te laden om maximale efficiëntie te bereiken.

Big Ass Battery wil met het nieuwe product de groeiende duurzame-elektriciteitsbehoefte faciliteren bij bedrijven in de bouwsector en bij bedrijven met een elektrisch wagenpark.

Wind- en zonne-energie
De Big Ass Battery Fast Charger kan worden opgeladen met wind- en zonne-energie en kan met een AC-uitgang ook ingezet worden als batterijcontainer voor andere toepassingen.

Zwaar elektrisch materieel en voertuigen zoals graafwerktuigen kunnen met de Big Ass Battery Fast Charger op vol vermogen worden opgeladen tijdens een korte pauze. De oplader kan ook ingezet worden als tijdelijke voorziening, bijvoorbeeld langs de snelweg, als er nog geen vaste netaansluiting gerealiseerd is. ‘We spelen met de Big Ass Battery Fast Charger in op de groeiende vraag naar duurzame maar ook flexibele energieoplossingen’, vertelt Nico van Dijk van Big Ass Battery. ‘Onze 10-voets-systemen met geïntegreerde snellader van 350 kilowattuur kan DC tot 350 kilowatt laden.’

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2023

De Marktgids Zonne-energie 2023 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Zakelijke verkopen mogen niet opnieuw achterblijven, Vlaamse en Nederlandse zonne-energiesector verwachten...
Vacatures
SolarNRG zoekt:

Commercieel Medewerker Groothandel

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
Energiebedrijf Vrijopnaam zoekt:

(junior) Projectontwikkelaar Zon

32-40 uur - Noord-Brabant (Tilburg/Breda)
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!