Solar Magazine - Meyer Burger wijst eerste verkooppartner aan voor zonnedakpannen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Meyer Burger wijst eerste verkooppartner aan voor zonnedakpannen
© Meyer Burger

Meyer Burger wijst eerste verkooppartner aan voor zonnedakpannen

Zonnepaneelfabrikant Meyer Burger heeft met Dachdecker-Einkauf Süd eG (DE Süd) de eerste distributeur van zijn zonnedakpannen aangeleverd. DE Süd gaat de zonnedakpannen leveren aan dakdekkers in Duitsland.

De eerste projecten met de zonnedakpannen die geproduceerd zijn in het Duitse Thalheim worden momenteel al uitgevoerd.

1 miljoen per jaar
Na afronding van de huidige pilotfase is de marktintroductie van Meyer Burger Tile gepland in de tweede helft van 2023. De productie vindt plaats in Europa, met een initiële productiecapaciteit van 1 miljoen zonnedakpannen per jaar.

Voor de massaproductie van de zonnedakpan gaat Meyer Burger samenwerken met een gespecialiseerd Europees contract manufacturing bedrijf. De zonnecellen en de aansluittechniek komen uit de eigen productie van Meyer Burger en het bedrijf zal ook alle materialen en componenten selecteren en inkopen.

Variabele lengte
De variabele dekkende lengte van de dakpan geeft dakdekkers maximale flexibiliteit, omdat ze niet langer gebonden zijn aan vaste onderconstructiematen. ‘Het ontwerp van onze Meyer Burger-tegel zorgt voor een uniforme en esthetische uitstraling over het hele dakoppervlak en is daarom ideaal voor veeleisende architectonische toepassingen’, stelt Moritz Borgmann, chief commercial officer van Meyer Burger.

De zonnedakpan is bedoeld voor gebruik in particuliere daksystemen bij nieuwbouw en renovatie, onroerend goed in herontwikkelingsgebieden en monumentale panden, evenals op gebouwen waar een beperkte dakbelasting mogelijk is.

Hagelstenen
De dakpannen met zonnecellen kennen een rendement van maximaal 17 procent en Meyer Burger meldt verdere verbeteringen gepland te hebben. De zonnedakpannen zijn hagelbestendig tot hagelstenen met een grootte van 55 millimeter. Verder zijn ze geclassificeerd als starre dakbedekking, waardoor installatie tot aan de dakrand mogelijk is zonder extra veiligheidsafstand. Meyer Burger biedt een product- en prestatiegarantie van 30 jaar.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2023

De Marktgids Zonne-energie 2023 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Zakelijke verkopen mogen niet opnieuw achterblijven, Vlaamse en Nederlandse zonne-energiesector verwachten...
Vacatures
SolarNRG zoekt:

CAD Tekenaar

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
SolarNRG zoekt:

Werkvoorbereider Particulier

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!