Om de zonnedakpannen te kunnen produceren, heeft het bedrijf het intellectueel eigendom overgenomen van een niet nader bekendgemaakt Duits bedrijf. De oplossing is technisch volwassen en reeds gecertificeerd volgens IEC 61215 en IEC 61730.
Zonnecellen en zonnepanelen
Meyer Burger nam afgelopen mei in het Duitse Bitterfeld-Wolfen zijn nieuwe fabriek voor de productie van zonnecellen in gebruik. De productiecapaciteit bedraagt 400 megawattpiek.
Bovendien werd in een voormalige productiefaciliteit van SolarWorld in het Duitse Freiberg gestart met de productie van zonnepanelen. Daar rollen dagelijks 3.000 zonnepanelen van de band. De jaarlijkse productiecapaciteit van die fabriek bedraagt momenteel 400 megawattpiek, maar er is al een uitbreiding naar 1 gigawattpiek voorzien die zo snel mogelijk gerealiseerd wordt.
Uit de niche halen
En daar moeten nu dus zonnedakpannen bij komen. Meyer Burger denkt als onderdeel van zijn groeistrategie in het daksegment straks alle typen klanten te kunnen bedienen.
Het bedrijf van wie de technologie gekocht is, is gespecialiseerd in innovaties op het gebied van zonne-energie en elektrische mobiliteit. De partijen zijn overeengekomen de voorwaarden van de transactie niet bekend te maken. ‘Geïntegreerde zonnedaksystemen vormen vandaag nog steeds een nichemarkt’, stelt chief executive officer Gunter Erfurt. ‘Met onze nieuwe oplossing voor zonnedakpannen zijn we van plan om dakgeïntegreerde oplossingen uit de niche te halen en naar een grotere markt te brengen. Het vormt dus een perfecte aanvulling op ons portfolio van hoogwaardige zonnestroomproducten en is een logische stap binnen onze groeistrategie.’
De september 2024-editie van Solar Magazine is verschenen. Het tijdschrift bevat artikelen over de toekomst van de Nederlandse pv-markt, negatieve stroomprijzen, de strijd tegen dwangarbeid en Solar Solutions Kortijk.