Solar Magazine - Meyer Burger wil met zonnedakpannen nieuw product introduceren
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Meyer Burger wil met zonnedakpannen nieuw product introduceren
© Meyer Burger

Meyer Burger wil met zonnedakpannen nieuw product introduceren

Meyer Burger voegt een nieuw product toe aan zijn portfolio: zonnedakpannen. Het product wordt komend najaar gepresenteerd en de productie moet van start gaan in de tweede helft van 2022.

Om de zonnedakpannen te kunnen produceren, heeft het bedrijf het intellectueel eigendom overgenomen van een niet nader bekendgemaakt Duits bedrijf. De oplossing is technisch volwassen en reeds gecertificeerd volgens IEC 61215 en IEC 61730.

Zonnecellen en zonnepanelen
Meyer Burger nam afgelopen mei in het Duitse Bitterfeld-Wolfen zijn nieuwe fabriek voor de productie van zonnecellen in gebruik. De productiecapaciteit bedraagt 400 megawattpiek.

Bovendien werd in een voormalige productiefaciliteit van SolarWorld in het Duitse Freiberg gestart met de productie van zonnepanelen. Daar rollen dagelijks 3.000 zonnepanelen van de band. De jaarlijkse productiecapaciteit van die fabriek bedraagt momenteel 400 megawattpiek, maar er is al een uitbreiding naar 1 gigawattpiek voorzien die zo snel mogelijk gerealiseerd wordt.

Uit de niche halen
En daar moeten nu dus zonnedakpannen bij komen. Meyer Burger denkt als onderdeel van zijn groeistrategie in het daksegment straks alle typen klanten te kunnen bedienen.

Het bedrijf van wie de technologie gekocht is, is gespecialiseerd in innovaties op het gebied van zonne-energie en elektrische mobiliteit. De partijen zijn overeengekomen de voorwaarden van de transactie niet bekend te maken. ‘Geïntegreerde zonnedaksystemen vormen vandaag nog steeds een nichemarkt’, stelt chief executive officer Gunter Erfurt. ‘Met onze nieuwe oplossing voor zonnedakpannen zijn we van plan om dakgeïntegreerde oplossingen uit de niche te halen en naar een grotere markt te brengen. Het vormt dus een perfecte aanvulling op ons portfolio van hoogwaardige zonnestroomproducten en is een logische stap binnen onze groeistrategie.’

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2022

De Marktgids Zonne-energie 2022 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vol stroomnet en hoge prijzen zonnepanelen zorgen voor onzekerheid: Vlaanderen en Nederland willen stap maken naar...
Vacatures
Wocozon zoekt:

Gedreven en ervaren Project Manager

32-40 uur - 3554PZ
Zonnefabriek zoekt:

Binnendienst Sales Medewerker

32-40 uur - Amsterdam, 1096BD, 23a
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!