Solar Magazine - Fronius voegt nieuwe functies toe aan laadpaal Wattpilot voor elektrische auto’s
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Fronius voegt nieuwe functies toe aan laadpaal Wattpilot voor elektrische auto’s
© Fronius

Fronius voegt nieuwe functies toe aan laadpaal Wattpilot voor elektrische auto’s

Fronius breidt de functies van zijn intelligente laadstation voor elektrische auto’s uit. De Fronius Wattpilot krijgt meer flexibiliteit, een hogere IP-classificatie en een dynamic load balancing-functie.

‘We werken elke dag van de week aan het verbeteren van onze producten en oplossingen’, duidt Martin Hackl, Global Director Marketing & Sales Business Unit Solar Energy van Fronius International. ‘De Fronius Wattpilot is het meest recente voorbeeld. De nieuwste softwarefuncties bieden tal van voordelen, zowel voor de installateur als voor de eigenaar van de pv-installatie.’

Componenten uit Europa
In overeenstemming met de duurzaamheidsstrategie van Fronius worden componenten uit Europa gebruikt om lange transportroutes te vermijden.

Nieuw is de toepassing van het Open Charge Point Protocol (OCPP) – een gestandaardiseerde interface voor het beheer van laadstations. Hiermee kunnen laadrapporten worden gemaakt en laadbeheer plaatsvinden. Er is ook goed nieuws voor degenen die graag in de gaten houden wat er met al hun energiestromen gebeurt: de Wattpilot wordt nu getoond in Fronius Solar.web. Dit geeft gebruikers een uniforme visualisatie en de mogelijkheid om problemen direct in de gratis monitoringtool op te lossen. Daarnaast is de Wattpilot in een nieuw jasje gestoken, waarbij de moderne behuizing zorgt voor een hogere IP-waarde van IP55. Bovendien is het WLAN-bereik verbeterd, waardoor de flexibiliteit op de installatieplaats is toegenomen.

Alle verbeteringen zijn niet alleen beschikbaar voor de bestaande versies, maar ook voor 2 extra modellen: de Wattpilot Home 22 J en de Wattpilot Go J 22 AUS voor Australië.

Dynamic load balancing
Aan het einde van het jaar komt via een software-update ook de dynamic load balancing-functie beschikbaar voor alle Wattpilot-laadstations. Elektrische voertuigen worden meestal met hoog vermogen geladen, wat betekent dat als er meerdere voertuigen tegelijkertijd worden aangesloten het maximale aansluitvermogen van het huishouden vaak zal worden overschreden.

Dynamic load balancing zorgt voor een optimale verdeling van het vermogen, wat resulteert in betrouwbaar laden zonder dat er geïnvesteerd hoeft te worden in een grotere netaansluiting. Met behulp van dynamic load balancing kunnen maximaal 3 elektrische voertuigen tegelijkertijd geoptimaliseerd worden opgeladen. De benodigde energie wordt dynamisch verdeeld over de voertuigen die worden opgeladen. De Wattpilot kan al detecteren wanneer het huishoudelijk aansluitvermogen wordt overschreden en reageert hierop door voorrang te geven aan de verbruikers in huis zoals een warmtepomp en een kookplaat.

Bekijk de laadpalen van Fronius hier in de Solar Magazine Productzoeker.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2023

De Marktgids Zonne-energie 2023 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Zakelijke verkopen mogen niet opnieuw achterblijven, Vlaamse en Nederlandse zonne-energiesector verwachten...
Vacatures
Zonnefabriek zoekt:

Hoofd Uitvoer

32-40 uur - Amsterdam
BayWa r.e. Solar Systems S.à. r.l. zoekt:

Sales Support Teamplayer

Fulltime (40 uur) - Bijsterhuizen 1160D 6546 AS Nijmegen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!