Solar Magazine - Opnieuw miljoenen extra subsidie voor Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+)
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Opnieuw miljoenen extra subsidie voor Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+)
© Sebastian Czapnik | Dreamstime.com

Opnieuw miljoenen extra subsidie voor Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+)

Net als vorig jaar trekt het ministerie voor Economische Zaken en Klimaat miljoenen euro’s extra subsidie uit voor de Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+)-regeling. Het budget is nu 74,6 miljoen euro.

Waar het ministerie vorig jaar 50 miljoen euro extra uittrok en het totale budget opliep tot 126,6 miljoen euro, is nu 16 miljoen euro extra beschikbaar. Vanwege de grote belangstelling is ook de openstelling verlengd tot 10 januari 2023. Meer ondernemers krijgen daardoor de kans om een goed projectvoorstel te doen.

Proefopstelling
De DEI+-regeling is er voor ondernemers die pilot- en demonstratieprojecten initiëren rond energie-efficiëntie, hernieuwbare-energieproductie met ruimtelijke inpassing, flexibilisering van het energiesysteem, lokale infrastructuur en circulaire economie, CO2-afvang en -opslag (ccs) of andere CO2-reducerende maatregelen.

In een pilotproject test en verbetert men een nieuwe techniek in een proefopstelling die de praktijk kenmerkt. In een demonstratieproject investeert men in een productie-installatie die ook na het einde van het subsidieproject in gebruik blijft.

Via de DEI+-regeling is sinds afgelopen zomer bovendien 30 miljoen euro subsidie beschikbaar voor waterstof en groene chemie.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2022

Verzekeraars massaal gestopt met vergoeden onzichtbare schade aan zonnepanelen Belangenorganisaties verdeeld over afbouw salderingsregeling zonnepanelen HERO: van toxisch pv-glas naar circulaire glas-polymeerfrontsheet voor zonnepanelen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Project Manager Solar

Fulltime (40 uur) - Vreeland
kWh People zoekt:

Projectontwikkelaar Energieopslag

Fulltime (40 uur) - Noord-Brabant
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!