Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
50 miljoen extra budget voor Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+) subsidie
© Whalestock | Dreamstime.com

50 miljoen extra budget voor Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+) subsidie

Het ministerie van Economische Zaken & Klimaat investeert dit jaar 50 miljoen euro extra in de Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+). Het totale budget bedraagt hierdoor nu 126,6 miljoen euro.

Het oorspronkelijke beschikbare budget bedroeg 76 miljoen euro, maar het aantal aanvragen overtreft nu al ruim dat bedrag. Momenteel zijn er voor een bedrag van 97,7 miljoen euro aanvragen in behandeling.

Hernieuwbare energie
De DEI+ is bedoeld voor bedrijven die minder energie willen gaan verbruiken in hun productieproces en hiervoor een innovatieve techniek gebruiken waarmee de CO2-uitstoot verminderd wordt. 2 van de thema’s van de regeling waarvoor in 2021 subsidie beschikbaar is, zijn hernieuwbare energie inclusief ruimtelijke inpassingen en flexibilisering van het energiesysteem met onder meer waterstof.

De DEI+ stimuleert enkel pilot- en demonstratieprojecten. Ook moeten deze leiden tot kosteneffectieve toepassing van innovatieve technieken. De DEI+-subsidie is open tot 7 januari 2022.

Eerder

Nu in Solar Magazine

Mei 2021

Zonnepanelen grote afwezige in Nationale Milieudatabase: fabrikanten van zonnepanelen moeten investeren in productgerichte milieudata om boot niet te missen Bonaire, Sint Eustatius en Saba: Veel zon, (nog te) weinig...
Vacatures
Innovi Dak BV zoekt:

Sales Medewerker

Fulltime (40 uur) - Hoensbroek, 6433 KG, 37
Innovi Dak BV zoekt:

Werkvoorbereider Zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Hoensbroek, 6433 KG, 35
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!