Solar Magazine - Stedin wint ISGAN Award met inzet elektrische auto’s als ‘batterij op wielen’
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Stedin wint ISGAN Award met inzet elektrische auto’s als ‘batterij op wielen’
© Stedin

Stedin wint ISGAN Award met inzet elektrische auto’s als ‘batterij op wielen’

Minister voor Klimaat en Energie Rob Jetten heeft Stedin de prijs van het International Smart Grid Action Network (ISGAN Award) uitgereikt. De netbeheerder kreeg de prijs voor het Smart Solar Charging-project.

Dit project integreert elektrische voertuigen in een slim energiesysteem door ze in de wijk in te zetten als ‘batterij op wielen’.

Pieken
Met het project speelt Stedin in op de pieken in het aanbod van duurzame energie. Eigenaren van elektrische auto’s worden bij lage energieprijzen gestimuleerd om hun auto op te laden als er veel energie beschikbaar is. Als de energieprijs hoog is, wordt de energie weer vrijgegeven aan de wijk. Elektrische voertuigen worden zo als het ware ingezet als batterij. Op deze manier vermijdt men pieken op het elektricteitsnet, dat steeds voller wordt.

Het Smart Solar Charging-project heeft subsidie gekregen via de Topsectorenregeling van TKI Urban Energy. Het project is afgerond en Stedin wil deze oplossing nu met alle ketenpartners doorontwikkelen en uitrollen.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

Mei 2023

Werkgroep NEN legt laatste hand aan nieuwe beoordelingsmethode brandveiligheid zonnepanelen: ‘EU moet zonnepanelen status van bouwproduct geven’ Holland Solar: ‘Geen enkel zonnepaneel is het waard om voor te sterven’...
Vacatures
BayWa r.e. Solar Systems S.à. r.l. zoekt:

Sales representative

Fulltime (40 uur) - Bijsterhuizen 1160D 6546 AS Nijmegen
Soly zoekt:

Installateur thuisbatterij Zonne-energie

32-40 uur - Landelijk
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!