Solar Magazine - Primeur Jaarbeurs: 20 volledig elektrische auto’s met zonnestroom geladen na zonsondergang
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Primeur Jaarbeurs: 20 volledig elektrische auto’s met zonnestroom geladen na zonsondergang
(foto: Smart Solar Charging)

Primeur Jaarbeurs: 20 volledig elektrische auto’s met zonnestroom geladen na zonsondergang

Bij Jaarbeurs Utrecht heeft een demonstratie plaatsgevonden van Smart Solar Charging. Voor het eerst in Europa werden 20 elektrische auto’s gelijktijdig geladen op de kracht van de zon, terwijl de zon onder was.

Met deze demonstratie werden de 20 laadpunten, 200 zonnepanelen en een grote batterij bij de Jaarbeurs officieel in gebruik genomen. De batterij maakt het mogelijk om vraag en aanbod van duurzame energie op elkaar af te stemmen. Met een vermogen van 400 kilowatt en een omvang van 800 kilowattuur heeft de batterij genoeg capaciteit om 20 volledig elektrische auto’s gelijktijdig helemaal vol te laden met zonne-energie. Ook als de zon niet schijnt.

De demonstratie markeert 10 jaar Smart Solar Charging in Utrecht. 10 jaar geleden werd op de Parkschool in Utrecht in het bijzijn van toenmalig minister Jacqueline Cramer de eerste zonnecentrale van LomboXnet in gebruik genomen. Daarna volgden meerdere mijlpalen: de eerste openbare zonnelaadpaal van Nederland, de eerste terugleverlaadpaal van Europa, de eerste openbare terugleverlaadpaal ter wereld, 6.000 zonnepanelen op 20 daken, opschaling in de regio en de start van We Drive Solar.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Junior Project Developer Zon & Wind

Fulltime (40 uur) - Amsterdam
kWh People zoekt:

Head of Product Management

Fulltime (40 uur) - Weesp
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!