Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Primeur Jaarbeurs: 20 volledig elektrische auto’s met zonnestroom geladen na zonsondergang
(foto: Smart Solar Charging)

Primeur Jaarbeurs: 20 volledig elektrische auto’s met zonnestroom geladen na zonsondergang

Bij Jaarbeurs Utrecht heeft een demonstratie plaatsgevonden van Smart Solar Charging. Voor het eerst in Europa werden 20 elektrische auto’s gelijktijdig geladen op de kracht van de zon, terwijl de zon onder was.

Met deze demonstratie werden de 20 laadpunten, 200 zonnepanelen en een grote batterij bij de Jaarbeurs officieel in gebruik genomen. De batterij maakt het mogelijk om vraag en aanbod van duurzame energie op elkaar af te stemmen. Met een vermogen van 400 kilowatt en een omvang van 800 kilowattuur heeft de batterij genoeg capaciteit om 20 volledig elektrische auto’s gelijktijdig helemaal vol te laden met zonne-energie. Ook als de zon niet schijnt.

De demonstratie markeert 10 jaar Smart Solar Charging in Utrecht. 10 jaar geleden werd op de Parkschool in Utrecht in het bijzijn van toenmalig minister Jacqueline Cramer de eerste zonnecentrale van LomboXnet in gebruik genomen. Daarna volgden meerdere mijlpalen: de eerste openbare zonnelaadpaal van Nederland, de eerste terugleverlaadpaal van Europa, de eerste openbare terugleverlaadpaal ter wereld, 6.000 zonnepanelen op 20 daken, opschaling in de regio en de start van We Drive Solar.

Nu in Solar Magazine

September 2018

De september-editie van Solar Magazine bevat artikelen over: GroenLeven schaalt op na bundeling van krachten met BayWa r.e.: ‘Meer dan 95 procent van onze beschikte SDE+-projecten wordt gebouwd’ Zon op Infra beleeft vliegende...
Vacatures
GPC Europe zoekt:

Sales Representative Solar en Storage Solutions

GPC Europe zoekt een Sales Representative Solar en Storage Solutions
Fulltime • Tielt
SolSolutions zoekt:

Magazijnbeheerder

SolSolutions zoekt een magazijnbeheerder
Fulltime • Pijacker
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!