logo
wvhj2023
© Exasun
© Exasun
15 september 2022

Haagse fabrikant van zonnepanelen Exasun haalt 9 miljoen euro op voor nieuwe productielijn

De Haagse scale-up Exasun heeft 9 miljoen euro kapitaal opgehaald. De fabrikant van zonnepanelen gaat het geld gebruiken voor een nieuwe pv-assemblagelijn op de huidige productielocatie en internationale opschaling.

De investering is afkomstig van ABN AMRO Sustainable Impact Fund, Invest-NL, Wienerberger en bestaande aandeelhouders ENERGIIQ, Dockpoint en No Such Ventures.

25 procent
De indakzonne-energiesystemen van Exasun kunnen volgens het bedrijf door optimaler gebruik van het dakoppervlak meer zonne-energie opwekken dan traditionele systemen. De fabrikant wijst op marktonderzoek waaruit blijkt dat de markt voor building integrated pv (bipv) de komende 10 jaar jaarlijks wereldwijd met bijna 25 procent zal groeien tot een omvang van circa 100 miljard euro. In 2021 leidde Europa de bipv-markt met een aandeel van 43 procent.

Exasun produceert bipv-oplossingen die daken waterdicht maken, energie opwekken en snel en eenvoudig te installeren zijn. ‘De expansie van bipv in Europa en daarbuiten vraagt om extra productiecapaciteit en met deze kapitaalinjectie bouwen we onder meer een compleet nieuwe pv-assemblagelijn op onze huidige productielocatie in Den Haag’, duidt Remon Veraart, chief executive officer van Exasun.

Samenwerking Wienerberger
Het succes van Exasun in Nederland heeft ertoe geleid dat het bedrijf inmiddels met in Den Haag geproduceerde producten de vleugels uitslaat naar de rest van Europa door een eind vorig jaar geïnitieerde strategische samenwerking met Wienerberger.

Sinds 1 januari jongstleden verzorgt Wienerberger, de grootste fabrikant van keramische bouwoplossingen, de exclusieve Europese verkoop en is het bedrijf distributiepartner van Exasun. De producten X-Roof en X-Tile zijn onderdeel van het Wienerberger Wevolt Energiedak dat in alle landen van Europa wordt uitgerold. De systemen zijn inmiddels succesvol geïnstalleerd op meer dan 1.000 woningen.

Volledig circulair
Naast nieuwe bipv-oplossingen richt Exasun zich op het verder verbeteren van de positieve milieu-impact van de producten naar een volledig circulaire pv-oplossing, waarbij onderdelen van het product na hun levensduur opnieuw hergebruikt worden voor een vergelijkbare toepassing.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten