Solar Magazine - Haagse fabrikant van zonnepanelen Exasun haalt 5 miljoen euro kapitaal op
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Haagse fabrikant van zonnepanelen Exasun haalt 5 miljoen euro kapitaal op
© Exasun

Haagse fabrikant van zonnepanelen Exasun haalt 5 miljoen euro kapitaal op

De Nederlandse fabrikant van zonnepanelen Exasun heeft in een nieuwe investeringsronde ruim 5 miljoen euro kapitaal opgehaald om de volgende opschalingsfase vorm te kunnen gaan geven.

De investeerders en het management stellen ondanks de coronacrisis voldoende vertrouwen te hebben dat het bedrijf op korte termijn ‘voorspoedige stappen in de markt kan zetten’.

Productieproces automatiseren
Logischerwijs wordt ook Exasun geraakt door de uitbraak van het coronavirus. Het bedrijf stelde eerder tegenover de redactie van Solar Magazine dat de productie van zonnepanelen in zijn fabriek in Den Haag in april weer op niveau zal zijn. Deze ligt momenteel grotendeels stil door het coronavirus en het bedrijf maakt dan ook gebruik van werktijdverkorting.

Exasun zet de nieuwe investering in om de organisatie te versterken, het productieproces verder te automatiseren en optimaliseren, en de bekendheid en zichtbaarheid in Nederland en de rest van Europa te vergroten.

Seriematige toepassingen
Voor zowel de nieuwbouw als renovatie van bestaande huizen levert Exasun dakoplossingen waarin zonnepanelen zijn geïntegreerd (bipv). De fabrikant stelt dat het een oplossing is waar een grote behoefte aan is bij architecten, stedenbouwkundigen, ontwikkelaars, bouwers en woningbouwcorporaties.

De eerste seriematige toepassingen in bouwprojecten zijn afgelopen jaar uitgevoerd. De zonnedaken kunnen volgens het bedrijf kostprijstechnisch en qua energieopbrengst concurreren met de huidige daken in combinatie met standaardzonnepanelen.

De investering vindt plaats door bestaande aandeelhouders, waaronder ENERGIIQ – dat ook in 2018 investeerde – en 2 ‘hands-on’-investeerders: No Such Ventures en Dockpoint. Deze brengen naast kapitaal ook kennis en kunde mee en zullen het Exasun-team gaan ondersteunen in de volgende stap.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2022

De Marktgids Zonne-energie 2022 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vol stroomnet en hoge prijzen zonnepanelen zorgen voor onzekerheid: Vlaanderen en Nederland willen stap maken naar...
Vacatures
kWh People zoekt:

Projectleider Data

Fulltime (40 uur) - Utrecht
kWh People zoekt:

Business Ontwikkelaar

Fulltime (40 uur) - Alkmaar
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!