Solar Magazine - Samenwerking ZonnepanelenDelen met Mercedes-Benz voor laden op zonne-energie
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Samenwerking ZonnepanelenDelen met Mercedes-Benz voor laden op zonne-energie
© ZonnepanelenDelen

Samenwerking ZonnepanelenDelen met Mercedes-Benz voor laden op zonne-energie

ZonnepanelenDelen gaat samenwerken met Mercedes-Benz. Het automerk gaat via het bedrijf investeren in de ontwikkeling van zonnedaken en zonneparken om zijn klanten met een elektrische auto groen te laten rijden.

Met zijn ‘Green Charging’-initiatief garandeert Mercedes-Benz al dat elke bestuurder van een volledig batterij-elektrische auto de eerste 200.000 kilometer op groene stroom rijdt. Dit wordt gerealiseerd met de aankoop van Garanties van Oorsprong waardoor groene stroom aan het stroomnet wordt toegevoegd; het equivalent van de door de Mercedes-Benz-bestuurders geladen energie. De hoeveelheid energie die daarvoor nodig is, wordt lokaal opgewekt door middel van windmolens of zonnepanelen.

Nederlandse zonne-energie
Nu gaat het automerk nog een stap verder en investeert het via ZonnepanelenDelen in Nederlandse zonne-energieprojecten.

De samenwerking houdt het volgende in: per megawattuur opgewekte groene energie via het Green Charging-initiatief investeert Mercedes-Benz in de Benelux via ZonnepanelenDelen in de ontwikkeling van zonnedaken en -parken. ZonnepanelenDelen gebruikt deze opbrengst om gebouw- en grondeigenaren aan financiering te helpen wanneer zij zonnepanelen willen installeren. Zo kan er nog meer zonne-energie worden toegevoegd aan het Nederlandse stroomnet.

Gebruiksfase
Mercedes-Benz streeft ernaar om tegen 2030 volledig elektrisch te gaan, daar waar de marktomstandigheden het toelaten. Het is een belangrijke stap in de realisatie van de zogeheten Ambition 2039-strategie waarmee Mercedes-Benz tegen het einde van het volgende decennium een volledig CO2-neutraal modellengamma wil aanbieden. Dit betekent dat CO2-neutraliteit de leidraad is in de gehele waardeketen – in het productieproces van de auto, in de gebruiksfase en tijdens de recycling.

Juist tijdens de gebruiksfase kunnen extra stappen in duurzame mobiliteit worden gezet. ZonnepanelenDelen speelt daar voortaan een belangrijke lokale rol in.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2022

Verzekeraars massaal gestopt met vergoeden onzichtbare schade aan zonnepanelen Belangenorganisaties verdeeld over afbouw salderingsregeling zonnepanelen HERO: van toxisch pv-glas naar circulaire glas-polymeerfrontsheet voor zonnepanelen...
Vacatures
Winst uit je woning zoekt:

Productmanager Verduurzaming

Fulltime (40 uur) - Haarlem, 2011 MA
Dijkman Zonne-energie zoekt:

Elektromonteur zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Heino
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!