Solar Magazine - 20.000 reserveringen voor elektrische zonneauto Sono Motors
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
20.000 reserveringen voor elektrische zonneauto Sono Motors

20.000 reserveringen voor elektrische zonneauto Sono Motors

Sono Motors meldt een nieuwe mijlpaal behaald te hebben. De Duitse fabrikant heeft de 20.000e reservering voor zijn elektrische zonneauto Sion ontvangen. Alle klanten hebben gemiddeld 2.000 euro aanbetaald.

De Sion wordt, met een verwachte prijs van 25.216 euro, volgens de fabrikant ’s werelds eerste betaalbare elektrische zonneauto voor de massa.

Tweede helft 2023
De start van de productie is gepland voor de tweede helft van 2023 via contractproductie in Finland. Sono Motors werkt daarvoor samen met Valmet Automotive, waar ook de Nederlandse fabrikant Lightyear voor zijn elektrische zonneauto Lightyear One een samenwerking mee heeft gesloten.

Na een aanloopperiode streven Sono en Valmet ernaar om binnen 7 jaar ongeveer 257.000 Sion-voertuigen te produceren. Sono Motors heeft afgelopen maand het productieontwerp van de Sion onthuld, alsook de nieuwe Solar Bus Kit. Dat is een schaalbare retrofitoplossing die het brandstofverbruik en de uitstoot van bussen vermindert.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Maart 2023

Certificeringsregeling in de maak bij InstallQ: ‘Licence to operate voor zakelijke pv-projecten’ iMVO-convenant hernieuwbare energie klaar: ‘Zonne-energiesector mag ogen niet sluiten, niks doen geen optie’ NIYATA...
Vacatures
SegenSolar GmbH zoekt:

Junior lead manager met focus Benelux

Fulltime (40 uur) - Dieselstr. 2 50859 Keulen, Duitsland
Solarclarity zoekt:

Accountmanager

Fulltime (40 uur) - 1382JK Weesp 145
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!