Solar Magazine - Sono Motors en CHEREAU gaan koeltrailers op zonne-energie produceren
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Sono Motors en CHEREAU gaan koeltrailers op zonne-energie produceren
© Sono Motors

Sono Motors en CHEREAU gaan koeltrailers op zonne-energie produceren

Sono Motors breidt zijn activiteiten uit door met het Franse bedrijf CHEREAU – een dochterbedrijf van The Reefer Group – koeltrailers die aangedreven worden door zonne-energie te gaan produceren.

De fabrikant van de elektrische zonneauto Sion gaat voor de groeiende markt voor gekoelde opleggers zijn eigen Sono Solar-technologie inzetten. The Reefer Group is een van de grotere spelers in gekoelde carrosserieën.

9,8 kilowattpiek
De 2 bedrijven gaan samen een eerste trailervoertuig bouwen voor uitgebreide tests om de technische en economische haalbaarheid van de integratie van een op maat gemaakte zonne-energieoplossing te evalueren.

De koeleenheid van de trailer zal voorzien worden van 9,8 gigawattpiek aan geïntegreerde zonnepanelen, wat  een mogelijke brandstofbesparing van ongeveer 3.400 liter biedt en in piekomstandigheden 8.475 liter. Daarmee is er een potentieel om de lokale CO2-uitstoot met ongeveer 9 ton per jaar per voertuig te verminderen in vergelijking met trailers met dieselaangedreven koelunits.

58,9 vierkante meter
Sono Motors zal het dak en de zijkanten van een bestaande CHEREAU-trailer uitrusten met 54 zonnepanelen met een oppervlakte van 58,9 vierkante meter. De zonne-energie zal worden gebruikt om de batterij op te laden waarop de koeleenheid werkt.

De geplande première van de trailer op de IAA Transportation 2022 in Hannover zal worden gevolgd door intensieve beproevingen tijdens een veldtest van enkele maanden door een klant van CHEREAU in Frankrijk. Een deel van het testproces is het valideren van de cijfers voor energie-inkomsten en brandstofbesparingen die zijn gebaseerd op interne berekeningen, inclusief aannames voor weers- en systeemefficiëntie.

Deel dit bericht

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
BayWa r.e. Solar Systems S.à r.l. zoekt:

Technical Sales of Technisch Commercieel Medewerker Binnendienst

Fulltime (40 uur) - Bijsterhuizen 1160 D, 6546 AS Nijmegen
BayWa r.e. Solar Systems S.à r.l. zoekt:

Sales Representative voor Nederland

Fulltime (40 uur) - Bijsterhuizen 1160 D, 6546 AS Nijmegen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!