Solar Magazine - Noord-Holland trekt 1,5 miljoen euro uit voor bedrijven die vol stroomnet ontlasten
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Noord-Holland trekt 1,5 miljoen euro uit voor bedrijven die vol stroomnet ontlasten
© MTeeuw | Dreamstime.com

Noord-Holland trekt 1,5 miljoen euro uit voor bedrijven die vol stroomnet ontlasten

De provincie Noord-Holland stelt 1,5 miljoen euro subsidie beschikbaar aan bedrijven die met slimme oplossingen het volle elektriciteitsnet kunnen ontlasten. De subsidie is vanaf 1 augustus beschikbaar.

Zo kunnen bedrijven die gezamenlijk stroom willen delen op een bedrijventerrein of agrariërs die overtollige zonnestroom willen opslaan in een batterij hiervoor subsidie krijgen van de provincie. Dat geldt ook voor bewonerscollectieven die samen energie willen opslaan of voor andere slimme oplossingen.

Haalbaarheidsstudie
Op verschillende plekken in Noord-Holland heeft het stroomnet zijn maximale capaciteit bereikt en de provincie zet samen met de netbeheerders en gemeenten alles op alles om ervoor te zorgen dat het elektriciteitsnetwerk optimaal blijft functioneren.

De nieuwe subsidie kan worden gebruikt om een haalbaarheidsstudie uit te voeren en voor het daadwerkelijk realiseren van oplossingen. Per samenwerkingsverband is maximaal 250.000 euro beschikbaar voor een collectieve oplossing, individuele zakelijke partijen komen in aanmerking voor een tegemoetkoming van maximaal 75.000 euro. Als de regeling een succes is, wordt deze ook in 2023 en 2024 opengesteld.

Het geld dat Noord-Holland hiervoor uittrekt, wordt beschikbaar gesteld vanuit het Economisch Herstel- en Duurzaamheidsfonds van de provincie.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
Conduct Technical Solutions BV zoekt:

Magazijnmedewerker

Fulltime (40 uur) - Barendrecht, 2993 LP, 4
Eigenenergie.net zoekt:

Werkvoorbereider

Fulltime (40 uur) - Geldrop, Spaarpot 20 5667 KX
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!