logo
wvhj2023
© MTeeuw | Dreamstime.com
© MTeeuw | Dreamstime.com
30 juni 2022

Noord-Holland trekt 1,5 miljoen euro uit voor bedrijven die vol stroomnet ontlasten

De provincie Noord-Holland stelt 1,5 miljoen euro subsidie beschikbaar aan bedrijven die met slimme oplossingen het volle elektriciteitsnet kunnen ontlasten. De subsidie is vanaf 1 augustus beschikbaar.

Zo kunnen bedrijven die gezamenlijk stroom willen delen op een bedrijventerrein of agrariërs die overtollige zonnestroom willen opslaan in een batterij hiervoor subsidie krijgen van de provincie. Dat geldt ook voor bewonerscollectieven die samen energie willen opslaan of voor andere slimme oplossingen.

Haalbaarheidsstudie
Op verschillende plekken in Noord-Holland heeft het stroomnet zijn maximale capaciteit bereikt en de provincie zet samen met de netbeheerders en gemeenten alles op alles om ervoor te zorgen dat het elektriciteitsnetwerk optimaal blijft functioneren.

De nieuwe subsidie kan worden gebruikt om een haalbaarheidsstudie uit te voeren en voor het daadwerkelijk realiseren van oplossingen. Per samenwerkingsverband is maximaal 250.000 euro beschikbaar voor een collectieve oplossing, individuele zakelijke partijen komen in aanmerking voor een tegemoetkoming van maximaal 75.000 euro. Als de regeling een succes is, wordt deze ook in 2023 en 2024 opengesteld.

Het geld dat Noord-Holland hiervoor uittrekt, wordt beschikbaar gesteld vanuit het Economisch Herstel- en Duurzaamheidsfonds van de provincie.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten