Solar Magazine - Meyer Burger breidt productiecapaciteit zonnepanelen versneld uit naar 3 gigawattpiek
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Meyer Burger breidt productiecapaciteit zonnepanelen versneld uit naar 3 gigawattpiek
© Meyer Burger

Meyer Burger breidt productiecapaciteit zonnepanelen versneld uit naar 3 gigawattpiek

Meyer Burger breidt de productie van zonnepanelen in Europa en Amerika versneld uit naar 3 gigawattpiek. Dat is onder meer het gevolg van het voornemen van president Biden om te investeren in binnenlandse productie.

Meyer Burger meldt bij de presentatie van zijn halfjaarcijfers een bindende overeenkomst te hebben getekend met de Amerikaanse projectontwikkelaar D.E. Shaw Renewable Investments (DESRI) voor de levering van minimaal 3,75 gigawattpiek aan zonnepanelen. Deze zullen gebruikt worden voor grootschalige zonneparken en tussen 2024 en 2029 uitgeleverd worden vanuit Meyer Burgers Amerikaanse fabriek.

Eerder dan gepland
Om te voldoen aan de grote vraag in de markt voor dakgebonden zonnepaneelinstallaties en om te voldoen aan de leveringsovereenkomst met DESRI, stelt Meyer Burger dat de productiecapaciteit eerder dan gepland moet worden uitgebreid. Het bedrijf is met name van plan om de productie in Goodyear in de Amerikaanse staat Arizona fors uit te breiden tot 1 gigawattpiek voor de utiliteitsmarkt evenals een extra 0,5 gigawattpiek voor het Amerikaanse zonnedakensegment.

De Inflation Reduction Act waarmee de Amerikaanse president Joe Biden de binnenlandse productie gaat stimuleren, betekent volgens Meyer Burger voor het bedrijf aanzienlijke financiële steun. Het bedrag van de belastingvermindering voor elk geproduceerd zonnepaneel zou 0,07 dollar zijn, vermenigvuldigd met het nominale vermogen van het zonnepaneel. Om de productie uit te kunnen breiden, wil de fabrikant in de komende maanden extra kapitaal ophalen.

3 gigawattpiek
De resultaten voor de eerste helft van 2022 weerspiegelen volgens het bedrijf de succesvolle vestiging van het bedrijf op de markt voor premium zonnepanelen, evenals de opvoering van de bestaande productie en de voortdurende uitbreiding ervan.

In Europa wordt in Thalheim en Freiberg 1,4 gigawattpiek aan productiecapaciteit voorbereid voor zonnecellen en zonnepanelen. Daarvan is momenteel 400 megawattpiek operationeel en de rest van de productiecapaciteit komt stapsgewijs online. In 2024 moet de gecombineerde productiecapaciteit in Europa en het Amerikaanse Arizona vervolgens uitkomen op 3 gigawattpiek.

Kalenderjaar

Verwachte productie

2022

320-370 megawattpiek

2023

1.000-1.200 megawattpiek

2024

3.000 megawattpiek

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Maart 2023

Certificeringsregeling in de maak bij InstallQ: ‘Licence to operate voor zakelijke pv-projecten’ iMVO-convenant hernieuwbare energie klaar: ‘Zonne-energiesector mag ogen niet sluiten, niks doen geen optie’ NIYATA...
Vacatures
DSG B.V. zoekt:

AC-monteur

Fulltime (40 uur) - Steenslag 1, 5531 MC Bladel
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!