Solar Magazine - Meyer Burger gaat productie zonnepanelen met 400 megawattpiek verhogen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Meyer Burger gaat productie zonnepanelen met 400 megawattpiek verhogen
© Meyer Burger

Meyer Burger gaat productie zonnepanelen met 400 megawattpiek verhogen

Meyer Burger gaat de productiecapaciteit voor zonnepanelen in het Duitse Freiberg met nog eens 400 megawattpiek uitbreiden. Daarmee beschikt het bedrijf volgend jaar niet over 1, maar 1,4 gigawattpiek capaciteit.

Met de opening van zijn productielocaties voor zonnecellen in Thalheim en zonnepanelen in Freiberg behaalde Meyer Burger vorig jaar zijn strategische doelen. Afgelopen maart meldde het bedrijf nog dit jaar te starten met de uitlevering van zonnedakpannen en goed op weg te zijn met uitbreiding van de productiecapaciteit.

Nabijheid
De nieuwe extra productiefaciliteit voor 400 megawattpiek aan zonnepanelen wordt gerealiseerd in de ruimte in het logistiek centrum in de nabijheid van de bestaande fabriek.

De zonnepanelen zullen geproduceerd worden met zonnecellen die het bedrijf zelf produceert in Thalheim.

Energierevolutie
Meyer Burger stelt zich aan te passen aan de huidige wereldwijde logistiek en bevoorradingssituatie. Het bedrijf stelt proactief de gespannen situatie op de energiemarkten in Europa aan te pakken die zijn verergerd door de oorlog in Oekraïne.

‘De extra uitbreiding van de productie van de hoogwaardige zonnepanelen in Duitsland draagt ​​bij aan de strategische autonomie van Europa in de energierevolutie’, aldus de fabrikant. ‘Het doel van de Europese Unie is te zorgen voor een snelle ontwikkeling en uitbreiding van de Europese pv-industrie in alle stadia van de productieketen. Onze productiecapaciteit in Duitsland draagt ​​bij aan het oplossen van Europa’s fundamentele importafhankelijkheid.’

Verenigde Staten
Verder zet Meyer Burger gelijktijdig aan het Europese uitbreidingstraject zijn expansiestrategie in de Verenigde Staten voort om daar op middellange termijn zonnepanelen te produceren met een jaarlijkse capaciteit van maximaal 1,5 gigawattpiek.

Dat zal gebeuren in Goodyear in de Amerikaanse staat Arizona. De voorbereidende werkzaamheden in de fabriek zijn in het eerste kwartaal van 2022 volgens planning gestart.

Deel dit bericht

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

Mei 2023

Werkgroep NEN legt laatste hand aan nieuwe beoordelingsmethode brandveiligheid zonnepanelen: ‘EU moet zonnepanelen status van bouwproduct geven’ Holland Solar: ‘Geen enkel zonnepaneel is het waard om voor te sterven’...
Vacatures
Lens zoekt:

Project Controller

Fulltime (40 uur) - Amsterda, 1033NN, 75E
Lens zoekt:

Allround HR Officer

32-40 uur - Amsterda, 1033NN, 75E
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!