logo
wvhj2023
© Meyer Burger
© Meyer Burger
18 augustus 2022

Meyer Burger gaat Europese wafers kopen voor productie van zonnecellen

Meyer Burger heeft een belangrijk nieuw contract gesloten dat de fabrikant in staat stelt om in Europa siliciumwafers te kopen die gebruikt worden voor de productie van zonnecellen en zonnepanelen.

Het bedrijf stelt dat met het nieuwe contract de veerkracht van zijn toeleveringsketens wordt versterkt.

Norwegian Crystals
Meyer Burger heeft een zogenaamde bindende leveringsovereenkomst afgesloten met de Noorse fabrikant Norwegian Crystals. Het polysilicium dat wordt gebruikt om de wafers te vervaardigen, is van Europese en Amerikaanse oorsprong.

Dankzij Meyer Burger’s gepatenteerde heterojunction/SmartWire-technologie die wordt gebruikt bij de productie van zonnecellen en zonnepanelen, kunnen de wafers volgens het bedrijf dunner zijn dan die in reguliere producten. Als gevolg hiervan, en vanwege de primaire energie die wordt gebruikt voor de productie van de polysilicium- en siliciummonokristallen – zoals waterkracht uit Noorwegen – hebben de Europese wafers een lagere ecologische voetafdruk. Het bedrijf stelt zo met zijn zonnepanelen een nieuwe maatstaf te zetten. Norwegian Crystals en Meyer Burger zijn in gesprek over een uitbreiding van de wafervoorraden voor de komende jaren en over de geplande groei van de zonnecel- en zonnepaneelfabrikant.

Laatste gat
‘Met de levering van de eerste hoeveelheden wafers uit de Europese productie, dichten we het laatste gat in het strategische herstel van een Europese toeleveringsketen voor de productie van zonnecellen en zonnepanelen’, stelt Daniel Menzel, chief operating officer bij Meyer Burger. ‘Desalniettemin zullen we de voordelen van wereldwijde toeleveringsketens blijven afwegen, maar met duidelijke en ondubbelzinnige vereisten voor sociale, ecologische en economische duurzaamheid.’

Als onderdeel van zijn wereldwijde multi-sourcingstrategie betrekt het bedrijf belangrijke componenten die worden gebruikt voor de productie van zonnecellen en zonnepanelen – zoals zonneglas, folies, zonnecelconnectoren, chemicaliën en procesgassen – al gedeeltelijk in Europa. Het bedrijf stelt continu de strategische onafhankelijkheid van de supply chains te bewaken en deze voor zover mogelijk aan te passen, om geen ongewenste afhankelijkheden voor het productieproces te creëren of de geplande uitbreiding en groei van het bedrijf te beïnvloeden.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten