Solar Magazine - Roadmap SEIA: Amerika wil 50 gigawattpiek zonnepanelen produceren in 2030
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Roadmap SEIA: Amerika wil 50 gigawattpiek zonnepanelen produceren in 2030
© First Solar

Roadmap SEIA: Amerika wil 50 gigawattpiek zonnepanelen produceren in 2030

De Amerikaanse brancheorganisatie Solar Energy Industries Association (SEIA) heeft de roadmap ‘Catalyzing American Solar Manufacturing’ op weg naar 50 gigawattpiek binnenlandse productiecapaciteit voor zonnepanelen.

De roadmap bevat de stappen die op korte en lange termijn nodig zijn om de Amerikaanse pv-productie drastisch op te schalen nu de Solar Energy Manufacturing for America Act (SEMA) is aangenomen als onderdeel van de Inflation Reduction Act (IRA). Na de Senaat stemde ook het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden afgelopen weekeinde voor het klimaatplan van de Democraten en president Biden heeft de wet inmiddels ondertekend waarmee deze van kracht is geworden.

60 miljard dollar
De wet voorziet ook in een investering van meer dan 60 miljard dollar om de nationale productie van zonnepanelen, windmolens, batterijen en kritieke mineralen te versnellen. De nu gepresenteerde zonne-energieroadmap is volgens SEIA de eerste in een langere reeks waarmee de brancheorganisatie zich richt op nieuwe kansen en uitdagingen voor de zonne-energie- en energieopslagindustrie. Het volgende rapport zal zich richten op het bouwen van een robuuste Amerikaanse productiebasis voor energieopslag.

‘President Biden voert een industrieel beleid dat een nieuw tijdperk van de productie van schone energie zal inluiden’, aldus Abigail Ross Hopper, president en chief executive officer van SEIA. ‘Onze routekaart is een blauwdruk voor het strategisch groeien van de Amerikaanse toeleveringsketen voor zonne-energie.’

SEIA hanteert in haar roadmap een doel van 50 gigawattpiek productiecapaciteit over de gehele waardeketen. De routekaart beveelt fabrikanten aan om eerst de downstreamproductie van zonnepanelen te realiseren, zodat er vraag ontstaat naar de binnenlandse productie van ingots, wafers en zonnecellen. De brancheorganisatie benadrukt daarbij dat de opschaling van de productie meerdere jaren in beslag zal nemen, zoals te zien in bovenstaande grafiek.

Deel dit bericht

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

September 2022

Verzekeraars massaal gestopt met vergoeden onzichtbare schade aan zonnepanelen Belangenorganisaties verdeeld over afbouw salderingsregeling zonnepanelen HERO: van toxisch pv-glas naar circulaire glas-polymeerfrontsheet voor zonnepanelen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Operations Manager Solar Belgium

Fulltime (40 uur) - Brussel
enie.nl zoekt:

Projectmanager Zonne-energie zakelijke markt

32-40 uur - Groningen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!