Solar Magazine - Solarwatt behaalt Cradle to Cradle-certificaat voor glas-glaszonnepanelen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Solarwatt behaalt Cradle to Cradle-certificaat voor glas-glaszonnepanelen
© Solarwatt

Solarwatt behaalt Cradle to Cradle-certificaat voor glas-glaszonnepanelen

Solarwatt meldt als eerste Duitse fabrikant van zonnepanelen een Cradle to Cradle Certified Silver-certificaat behaald te hebben voor de glas-glaszonnepanelen die het in Dresden produceert.

De zonnepanelen van het Saksische bedrijf worden daarmee gedurende de hele cyclus – van materiaalinkoop tot recycling – als bijzonder duurzaam gekwalificeerd. Met deze certificering speelt Solarwatt​ in op de groeiende belangstelling voor duurzame zonnepanelen in Europa. 

Sociale verantwoordelijkheid
‘Het is voor ons belangrijk dat onze zonnepanelen niet alleen schone energie leveren, maar ook duurzaam worden geproduceerd’, stelt general manager Erik de Leeuw van Solarwatt. ‘We hebben de productie de afgelopen jaren daar al op ingericht en gebruiken 100 procent groene stroom. We hebben het veeleisende certificeringstraject doorlopen om ons commitment nu ook voor onze klanten zichtbaar te maken.’

Cradle to Cradle-certificering is een wereldwijd erkende, holistische standaard waarin materialen en producten worden beoordeeld op basis van zowel hun milieuprestaties als sociale implicaties. ‘In tegenstelling tot milieunormen wordt ook gekeken naar de sociale verantwoordelijkheid van het bedrijf, bijvoorbeeld met behulp van de UN Global Compact Self Assessment Tool’, duidt Annika Beck, Corporate Social Responsibility Manager bij Solarwatt. 

5 categorieën 
De 5 beoordeelde categorieën zijn: Materiële gezondheid, Materiaalcyclus, Hernieuwbare energiebronnen, Waterbeheer en Sociale verantwoordelijkheid. Certificering vindt plaats op de niveaus Basic, Bronze, Silver, Gold en Platinum. Het laagste niveau is bepalend voor het uiteindelijke certificeringsniveau. Om een hoge rating te halen, moet een product dus in alle categorieën even hoog scoren.

De certificering wordt toegekend door het onafhankelijke Cradle to Cradle Products Innovation Institute (C2CPII). De Solarwatt glas-glaszonnepanelen zijn beoordeeld door EPEA, dat door C2CPII is geaccrediteerd. Wereldwijd hebben volgens Solarwatt slechts 2 andere producenten van zonnepanelen een actuele Cradle to Cradle-certificering. De zonnepanelen van de in Dresden gevestigde fabrikant kregen de beoordeling Goud in de subcategorieën Hernieuwbare energiebronnen en Waterbeheer en Zilver in de andere categorieën, wat uiteindelijk leidde tot het eindpredikaat Zilver. 

Bekijk hier de zonnepanelen van Solarwatt die te koop zijn in de Benelux.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2022

Verzekeraars massaal gestopt met vergoeden onzichtbare schade aan zonnepanelen Belangenorganisaties verdeeld over afbouw salderingsregeling zonnepanelen HERO: van toxisch pv-glas naar circulaire glas-polymeerfrontsheet voor zonnepanelen...
Vacatures
IZEN zoekt:

Service Technieker HVAC

Fulltime (40 uur) - Hoeksken 56, 2275 Lille (België)
kWh People zoekt:

Project Developer

Fulltime (40 uur) - Arnhem of Rotterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!