Solar Magazine - Groen licht provincie voor tweede fase zonnepark Eekerpolder van 89,6 hectare
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Groen licht provincie voor tweede fase zonnepark Eekerpolder van 89,6 hectare
© Solarfields

Groen licht provincie voor tweede fase zonnepark Eekerpolder van 89,6 hectare

Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen hebben de locatie ‘Eekerpolder’ in de gemeente Oldambt aangewezen voor de tweede fase van het gelijknamige zonnepark met een oppervlakte van 89,6 hectare.

Voor de eerste fase van zonnepark Eekerpolder met 94,4 megawattpiek zonnepanelen – ontwikkeld door Solarfields en energiecoöperatie Eekerpolder – werd vorig jaar al SDE++-subsidie afgegeven.

156 hectare
De tweede fase van het zonnepark moet tussen het Winschoterdiep en de spoorlijn Zuidbroek-Winschoten worden aangelegd onder de lokaal aanwezige windmolens.

Het is de bedoeling dat uiteindelijk een zonnepark wordt gebouwd van circa 156 hectare; 90 hectare ligt in de gemeente Oldambt en circa 66 hectare in de gemeente Midden-Groningen. Van deze 156 hectare wordt ongeveer 25 procent ingericht voor onder andere flora, fauna en recreatie.

Fonds
De energiecoöperatie maakt voor de ontwikkeling als eerste gebruik van het Fonds Ontwikkelkosten Energiecoöperaties. Dit fonds is door de provincie Groningen opgericht en wordt uitgegeven via Fonds Nieuwe Doen. Door het nieuwe fonds kunnen energiecoöperaties vroegtijdig deelnemen aan energieprojecten. Zo kunnen inwoners van de provincie Groningen actiever meedenken en meedoen met de ontwikkeling van nieuwe energieparken en een deel van de winst besteden aan (duurzaamheids)projecten in hun directe omgeving.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
SolarToday zoekt:

Commercieel administratief medewerk(st)er

32-40 uur - Hendrik Figeeweg 1R, 2031BJ Haarlem
Winst uit je woning zoekt:

Teamleider Verduurzaming

Fulltime (40 uur) - Haarlem, 2011 MA
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!