Solar Magazine - Rijkscoördinatieregeling buiten toepassing voor 68 hectare groot zonnepark Solarfields
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Rijkscoördinatieregeling buiten toepassing voor 68 hectare groot zonnepark Solarfields

Rijkscoördinatieregeling buiten toepassing voor 68 hectare groot zonnepark Solarfields

Minister Wiebes heeft bekendgemaakt dat de rijkscoördinatieregeling voor zonnepark Eekerweg van Solarfields in de gemeente Midden-Groningen buiten toepassing gelaten wordt. De zonneweide wordt 68 hectare groot.

Het zonnepark heeft een oppervlakte van ongeveer 68 hectare, dit is inclusief landschappelijke inpassing. De locatie ligt tussen de Eekerweg en de spoorlijn Zuidbroek- Bad Nieuweschans.

Windpark
Zonnepark Eekerweg sluit volgens Wiebes aan bij het provinciale beleid en past binnen de regels omtrent zonneparken in de Omgevingsverordening van de provincie Groningen. Bovendien ligt het zonnepark binnen een kansrijke locatie uit de visie ‘Zonneparken in Midden-Groningen’.

De gemeente heeft reeds aangegeven voornemens te zijn een omgevingsvergunning te verlenen aan Solarfields en het college van burgemeester en wethouders heeft de omgevingsvergunning vastgesteld op 8 december. Van vrijdag 18 december 2020 tot en met donderdag 28 januari 2021 kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden. 

Tot slot heeft er ook al afstemming plaatsgevonden tussen Zonnepark Eekerweg en het nabijgelegen windpark Eekerpolder (N33).

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
Solvari B.V. zoekt:

Key Account Manager

32-40 uur - Zadelstede 9 3431 JZ Nieuwegein
Solvari B.V. zoekt:

Online Marketeer

32-40 uur - Zadelstede 9 3431 JZ Nieuwegein
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!