Solar Magazine - Rijkscoördinatieregeling buiten toepassing voor 68 hectare groot zonnepark Solarfields
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Rijkscoördinatieregeling buiten toepassing voor 68 hectare groot zonnepark Solarfields

Rijkscoördinatieregeling buiten toepassing voor 68 hectare groot zonnepark Solarfields

Minister Wiebes heeft bekendgemaakt dat de rijkscoördinatieregeling voor zonnepark Eekerweg van Solarfields in de gemeente Midden-Groningen buiten toepassing gelaten wordt. De zonneweide wordt 68 hectare groot.

Het zonnepark heeft een oppervlakte van ongeveer 68 hectare, dit is inclusief landschappelijke inpassing. De locatie ligt tussen de Eekerweg en de spoorlijn Zuidbroek- Bad Nieuweschans.

Windpark
Zonnepark Eekerweg sluit volgens Wiebes aan bij het provinciale beleid en past binnen de regels omtrent zonneparken in de Omgevingsverordening van de provincie Groningen. Bovendien ligt het zonnepark binnen een kansrijke locatie uit de visie ‘Zonneparken in Midden-Groningen’.

De gemeente heeft reeds aangegeven voornemens te zijn een omgevingsvergunning te verlenen aan Solarfields en het college van burgemeester en wethouders heeft de omgevingsvergunning vastgesteld op 8 december. Van vrijdag 18 december 2020 tot en met donderdag 28 januari 2021 kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden. 

Tot slot heeft er ook al afstemming plaatsgevonden tussen Zonnepark Eekerweg en het nabijgelegen windpark Eekerpolder (N33).

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
Eigenenergie.net zoekt:

Coördinator Service en Onderhoud

Fulltime (40 uur) - 5667 KX Geldrop
EWS zoekt:

Vertegenwoordiger buitendienst Noord-Nederland

Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!