Solar Magazine - Groen licht ACM voor Solarfields en Solar Proactive: privaat stroomnet voor zonneparken
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Groen licht ACM voor Solarfields en Solar Proactive: privaat stroomnet voor zonneparken
© Solarfields

Groen licht ACM voor Solarfields en Solar Proactive: privaat stroomnet voor zonneparken

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft Avermieden – een joint venture van Solarfields, Solar Proactive en Emmett Green – een ontheffing verleend voor de aanleg van een privaat stroomnet voor 8 zonneparken.

Solarfields​ en Solar Proactive kondigden in het najaar van 2020 aan bij Meeden een transformatorstation te bouwen om zo 500 hectare zonneparken via een particulier elektriciteitsnet rechtstreeks aan te sluiten op het hoogspanningsnet. Met de bouw van een eigen transformatorstation willen de projectontwikkelaars in een straal van 30 kilometer zonneparken aansluiten.

Gesloten distributiesysteem
Het gesloten distributiesysteem komt te liggen in de gemeenten Midden-Groningen, Oldambt en Veendam. Op het nog aan te leggen ‘stelsel van verbindingen’ worden de volgende 4 bedrijven aangesloten: Zonnepark Eekerweg, Solarfields Projecten, Zonnepark Evenreiten en Solar Proactive Holding. De 4 bedrijven ontwikkelen in totaal 8 afzonderlijke zonneparken.

De ACM stelt een ontheffing te kunnen verlenen, omdat sprake is van een elektriciteitsnet – dat wordt aangesloten op het hoogspanningsnet van TenneT – zoals dat geformuleerd is in artikel 1 van de Elektriciteitswet. ‘De aanvrager heeft toestemmingen van de grondeigenaren voor het vestigen van een opstalrecht voor de realisatie van de zonneparken, een akte van oprichting voor een zonnepark, ontwikkelovereenkomsten, realisatieovereenkomsten voor het aansluiten van de afnemers, een offerte voor aansluiting met concept aansluit- en transportovereenkomst en een omgevingsvergunning van de gemeente overgelegd’, schrijft de ACM in haar toelichting op het besluit om een ontheffing te verlenen.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Mei 2023

Werkgroep NEN legt laatste hand aan nieuwe beoordelingsmethode brandveiligheid zonnepanelen: ‘EU moet zonnepanelen status van bouwproduct geven’ Holland Solar: ‘Geen enkel zonnepaneel is het waard om voor te sterven’...
Vacatures
GPC Europe zoekt:

Operations Support Officer

Fulltime (40 uur) - Careelstraat 2, B-8700 Tielt
Everday zoekt:

Field service engineer

Fulltime (40 uur) - Rosmalen, Graafsebaan 135
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!