Solar Magazine - Dura Vermeer gaat vaker elektrische auto’s inzetten als batterij voor bouwketen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Dura Vermeer gaat vaker elektrische auto’s inzetten als batterij voor bouwketen
© Dura Vermeer

Dura Vermeer gaat vaker elektrische auto’s inzetten als batterij voor bouwketen

Dura Vermeer is dusdanig tevreden met de uitkomsten van het vervolgonderzoek naar emissieloze bouwketen, dat het bouwbedrijf vaker elektrische auto’s gaat inzetten als batterij.

Hyundai en Dura Vermeer besloten eerder dit jaar een vervolg te geven aan hun pilot waarbij ze een bouwketen emissieloos maakten door deze te laten draaien op de energie uit een batterij van een elektrische auto. Bij de vervolgpilot die inmiddels is afgerond, lag de focus op mens en gedrag.

2.341 ton CO2
De resultaten zijn positief, waardoor Dura Vermeer en Hyundai de samenwerking voortzetten en de aggregaatvervanger in de toekomst vaker te zien is op bouwplaatsen van Dura Vermeer. De gemiddelde stroomvraag van een standaardbouwkeet ligt tussen de 6 en 8 kilowattuur per dag.

Hyundai stelde wederom de Hyundai IONIQ 5 ter beschikking voor deze pilot. Deze batterij-elektrische auto is voorzien van vehicle-to-load (V2L)-technologie. Die maakt het mogelijk om de energie van de batterij te gebruiken om andere elektrische apparaten van stroom te voorzien. De tweede pilot, die werd gedaan met een traditionele bouwkeet, toonde aan dat het gebruik van de batterij een besparing van 2.341 ton CO2-uitstoot per jaar kan opleveren voor de bouwplaatsen van Dura Vermeer.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2023

De Marktgids Zonne-energie 2023 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Zakelijke verkopen mogen niet opnieuw achterblijven, Vlaamse en Nederlandse zonne-energiesector verwachten...
Vacatures
SolarNRG zoekt:

Calculator Zonnestroom

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
SolarNRG zoekt:

Accountmanager MKB

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!