Solar Magazine - Warmtefonds: lening per direct 100 procent inzetbaar voor zonnepanelen, dit najaar lening met 0 procent rente
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Warmtefonds: lening per direct 100 procent inzetbaar voor zonnepanelen, dit najaar lening met 0 procent rente
© Fokke Baarssen | Dreamstime.com

Warmtefonds: lening per direct 100 procent inzetbaar voor zonnepanelen, dit najaar lening met 0 procent rente

Huizenbezitters en Verenigingen van Eigenaars (VvE’s) mogen de Energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds per direct voor de volle 100 procent inzetten voor de aanschaf van zonnepanelen.

Tot 1 juni mochten ze hiervoor maximaal 75 procent van de leensom gebruiken, omdat het resterende deel moest worden geïnvesteerd in een andere energiebesparende maatregel. Dat is nu niet meer nodig. Door de aanpassing van deze maatregel wil het fonds verduurzaming voor eigenaar-bewoners en VvE’s vereenvoudigen en stimuleren.

Minimale leenbedrag omlaag
Om de toegankelijkheid verder te vergroten, verlaagt het Warmtefonds ook per direct het minimale leenbedrag voor de Energiebespaarlening van 2.500 euro naar 1.000 euro. Daarnaast krijgen aanvragers meer vrijheid bij het kiezen van de looptijd van de lening. Eerder dit jaar werd al de bovengrens voor de leeftijd van een leningaanvrager opgeheven. De Energiebespaarlening is nu ook aan te vragen voor woningeigenaren van 75 jaar en ouder.

0 procent rente
Het Warmtefonds streeft er verder naar om woningeigenaren met een laag inkomen vanaf dit najaar een lening tegen 0 procent rente aan te bieden. Daarnaast wil het fonds dan ook financiering voor woningeigenaren zonder leenruimte mogelijk maken. Binnen de zogenaamde wijkaanpakken van woningcorporaties en van gemeenten – waaronder de proeftuinen van het Programma Aardgasvrije Wijken – bestaat die mogelijkheid al sinds juli 2021.

Tot slot verwacht het fonds eind 2022 de VvE Energiebespaarlening ook open te stellen voor ‘kleine’ VvE’s met minder dan 8 woonheden; de huidige ondergrens. Het Warmtefonds is opgericht in 2013 en opereert in opdracht van de rijksoverheid. Het streven van het fonds is om voor eind 2030 4 miljard euro aan leningen te hebben verstrekt.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2023

De Marktgids Zonne-energie 2023 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Zakelijke verkopen mogen niet opnieuw achterblijven, Vlaamse en Nederlandse zonne-energiesector verwachten...
Vacatures
DMEGC zoekt:

Benelux Sales Director

Fulltime (40 uur) - Fulltiem
Zonnefabriek zoekt:

Elektricien (niveau 3)

32-40 uur - Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!