logo
wvhj2023
© Fokke Baarssen | Dreamstime.com
© Fokke Baarssen | Dreamstime.com
2 juni 2022

Warmtefonds: lening per direct 100 procent inzetbaar voor zonnepanelen, dit najaar lening met 0 procent rente

Huizenbezitters en Verenigingen van Eigenaars (VvE’s) mogen de Energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds per direct voor de volle 100 procent inzetten voor de aanschaf van zonnepanelen.

Tot 1 juni mochten ze hiervoor maximaal 75 procent van de leensom gebruiken, omdat het resterende deel moest worden geïnvesteerd in een andere energiebesparende maatregel. Dat is nu niet meer nodig. Door de aanpassing van deze maatregel wil het fonds verduurzaming voor eigenaar-bewoners en VvE’s vereenvoudigen en stimuleren.

Minimale leenbedrag omlaag
Om de toegankelijkheid verder te vergroten, verlaagt het Warmtefonds ook per direct het minimale leenbedrag voor de Energiebespaarlening van 2.500 euro naar 1.000 euro. Daarnaast krijgen aanvragers meer vrijheid bij het kiezen van de looptijd van de lening. Eerder dit jaar werd al de bovengrens voor de leeftijd van een leningaanvrager opgeheven. De Energiebespaarlening is nu ook aan te vragen voor woningeigenaren van 75 jaar en ouder.

0 procent rente
Het Warmtefonds streeft er verder naar om woningeigenaren met een laag inkomen vanaf dit najaar een lening tegen 0 procent rente aan te bieden. Daarnaast wil het fonds dan ook financiering voor woningeigenaren zonder leenruimte mogelijk maken. Binnen de zogenaamde wijkaanpakken van woningcorporaties en van gemeenten – waaronder de proeftuinen van het Programma Aardgasvrije Wijken – bestaat die mogelijkheid al sinds juli 2021.

Tot slot verwacht het fonds eind 2022 de VvE Energiebespaarlening ook open te stellen voor ‘kleine’ VvE’s met minder dan 8 woonheden; de huidige ondergrens. Het Warmtefonds is opgericht in 2013 en opereert in opdracht van de rijksoverheid. Het streven van het fonds is om voor eind 2030 4 miljard euro aan leningen te hebben verstrekt.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten