Solar Magazine - Amerikaanse gouverneurs: stop onderzoek naar omzeiling importheffingen zonnepanelen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Amerikaanse gouverneurs: stop onderzoek naar omzeiling importheffingen zonnepanelen
© Sborisov | Dreamstime.com

Amerikaanse gouverneurs: stop onderzoek naar omzeiling importheffingen zonnepanelen

20 Amerikaanse gouverneurs hebben president Biden en het Amerikaanse ministerie van Handel gevraagd om het onderzoek naar het omzeilen van de importheffingen op zonnepanelen stop te zetten.

Eerder hadden 85 leden van het Huis van Afgevaardigden en een groep Amerikaanse senatoren Biden al gevraagd het onderzoek te versnellen.

Auxin Solar
De regering van president Biden besloot eind maart een onderzoek te starten naar de omzeiling van importheffingen door Chinese zonnepaneelfabrikanten nadat Auxin Solar hierom gevraagd had. De producten zouden omgeleid worden via Maleisië, Vietnam, Thailand en Cambodja.

Het onderzoek zou kunnen leiden tot extra importtarieven tot 250 procent op pv-producten uit Zuidoost-Azië, die momenteel goed zijn voor 80 procent van de invoer van zonnepanelen naar de Verenigde Staten. De gouverneurs benadrukken in hun brief dat, zelfs zonder een enkele vaststelling van wangedrag, al wijdverbreide schade is ontstaan. Uit de meest recente gegevens van de Solar Energy Industries Association (SEIA) blijkt dat ten minste 318 zonne-energieprojecten al zijn vertraagd of geannuleerd, overeenkomend met 52 gigawattpiek zonnepanelen.

Van Indiana tot Californië
Ondertekenaars van de brief zijn conservatieve gouverneurs uit staten als Indiana en Kansas, evenals fervente klimaatgouverneurs uit Massachusetts en Californië.

Via de gouverneurs, senatoren en afgevaardigden hebben in totaal 35 staten ten minste één gekozen functionaris die president Biden oproept om een ​​voorlopige beslissing in de zaak te bespoedigen. Abigail Ross Hopper, president en chief executive officer van SEIA, hierover: ‘Ook gouverneurs begrijpen het belang van betrouwbare, goedkope, schone energie, en hun brief laat zien hoe ontwrichtend het onderzoek van het ministerie van Handel is voor staatseconomieën, elektriciteitsnetwerken en lokale arbeidskrachten. Staten lopen al jaren voorop op het gebied van schone energie, en hoewel de federale inspanningen om de klimaatverandering te beteugelen tot stilstand zijn gekomen, staat de regering Biden nu de doelstellingen voor schone energie op staatsniveau in de weg. Als direct gevolg van deze ongegronde tariefzaak zijn de Verenigde Staten nu op schema om meer zonne-energie te installeren onder president Trump dan onder president Biden. Elke dag dat deze zaak voortduurt, raakt de visie van president Biden op een sterke economie van schone energie buiten bereik. We dringen er bij het ministerie van Handel op aan om zo snel mogelijk een negatief voorlopig besluit te nemen.’

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
SolarToday zoekt:

HR-medewerk(st)er

Parttime (24 uur) - Hendrik Figeeweg 1R, 2031BJ Haarlem
BayWa r.e. Solar Systems S.à r.l. zoekt:

Sales Representative voor Nederland

Fulltime (40 uur) - Bijsterhuizen 1160 D, 6546 AS Nijmegen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!