Solar Magazine - Aantal melkveehouders dat wil investeren in zonnepanelen meer dan verdubbeld
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Aantal melkveehouders dat wil investeren in zonnepanelen meer dan verdubbeld
© GroenLeven

Aantal melkveehouders dat wil investeren in zonnepanelen meer dan verdubbeld

Het aantal melkveehouders dat wil investeren in zonnepanelen is ruimschoots verdubbeld. 1 op de 4 melkveehouders stelt op korte termijn zonne-energie op te willen wekken. Dat blijkt uit onderzoek van AgriDirect.

Bij het jaarlijkse onderzoek onder ruim 5.000 melkveehouders gaf vorig jaar 1 op de 10 melkveehouders aan te willen investeren in zonnepanelen. Bij het onderzoek van dit jaar – waarvoor al ruim 2.500 Nederlandse melkveehouders informatie hebben gedeeld over hun investeringsplannen in duurzame energie – stelt nu 1 op de 4 zonnepanelen te willen (red. 25,8 procent).

45 procent heeft zonnepanelen
In hetzelfde onderzoek is gevraagd of melkveehouders momenteel al gebruikmaken van alternatieve energie. Op die vraag gaf ruim 45 procent aan gebruik te maken van zonnepanelen als alternatieve energiewinning. Zonne-energie is nog steeds met afstand de meest populaire manier van opwekken van duurzame energie.

Ook windenergie is voor steeds meer melkveehouders een alternatieve manier om energie op te wekken. 9 procent van de ondervraagden is van plan hierin te investeren. 3 procent maakt hier momenteel al gebruik van. Andere vormen van alternatieve energie zoals aardwarmte en biogas lijken met een percentage van minder dan 1 procent nog niet in opkomst. De hoge energieprijzen lijken er volgens de onderzoekers voor te zorgen dat boeren eerder geneigd zijn over te stappen naar het opwekken van energie op duurzame manieren.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2023

De Marktgids Zonne-energie 2023 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Zakelijke verkopen mogen niet opnieuw achterblijven, Vlaamse en Nederlandse zonne-energiesector verwachten...
Vacatures
SolarNRG zoekt:

CAD Tekenaar

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
SolarNRG zoekt:

Calculator Zonnestroom

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!