Solar Magazine - 1 op 10 Nederlandse melkveehouders wil investeren in zonnepanelen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
1 op 10 Nederlandse melkveehouders wil investeren in zonnepanelen
A. Havelaar | Dreamstime.com

1 op 10 Nederlandse melkveehouders wil investeren in zonnepanelen

1 op de 10 Nederlandse melkveehouders wil op de korte termijn investeren in zonnepanelen op daken of in de vorm van zonneweiden. Dat blijkt uit jaarlijks onderzoek van AgriDirect onder ruim 5.000 melkveehouders.

Meer dan 25 procent van de investeringsbereide agrariërs is van plan om in de tweede helft van 2021 zonnepanelen aan te schaffen.

4 op de 10 hebben al zonnepanelen
Iets meer dan 23 procent zegt dit in 2022 van plan te zijn. 2,4 procent geeft aan dit jaar al een contract te hebben ondertekend.

In het onderzoek is ook gevraagd of melkveehouders momenteel al gebruikmaken van duurzame energie op hun bedrijf. Bijna 4 op de 10 melkveehouders hebben op dit moment zonnepanelen. Het is dan ook nog steeds met afstand de meest populaire manier van opwekken van duurzame energie.

3 procent windmolens
Op de tweede plaats staat het gebruik van windmolens. Zo’n 3 procent van de melkveehouders geeft aan gebruik te maken van windmolens bij het opwekken van alternatieve energie. De percentages liggen niet ver uit elkaar in vergelijking met andere sectoren zoals akkerbouw. Zo maakt 2,9 procent van de akkerbouwers gebruik van windmolens. Andere vormen van alternatieve energie zoals aardwarmte en biogas lijken met een percentage van minder dan 1 procent volgens AgriDirect nog niet in opkomst.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2023

De Marktgids Zonne-energie 2023 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Zakelijke verkopen mogen niet opnieuw achterblijven, Vlaamse en Nederlandse zonne-energiesector verwachten...
Vacatures
Zonnefabriek zoekt:

Sales medewerker binnendienst

32-40 uur - Amsterdam
Zonnefabriek zoekt:

Elektricien (niveau 3)

32-40 uur - Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!