Solar Magazine - Prijsdalingen containers zwakken af, transport naar Rotterdam goedkoper dan vorig jaar
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Prijsdalingen containers zwakken af, transport naar Rotterdam goedkoper dan vorig jaar
© Vanderwolfimages | Dreamstime.com

Prijsdalingen containers zwakken af, transport naar Rotterdam goedkoper dan vorig jaar

De prijsdalingen voor het transport van containers zijn op de 8 belangrijkste wereldwijde vaarroutes deze week gestabiliseerd. Het transport van Shanghai naar Rotterdam is wel goedkoper dan 1 jaar geleden.

De World Container Index daalde deze week voor de twaalfde keer op rij, maar de daling lijkt zich in de afgelopen paar weken te stabiliseren met dalingen van respectievelijk 0,5 procent, 0,9 procent en 0,1 procent. Deze week bedroeg de daling slechts 9,02 Amerikaanse dollar.

Shanghai-Rotterdam
Marktanalisten voorspelden eind vorige maand nog dat Europa en zijn havens de komende 2 maanden problemen gaan ondervinden van de lockdown in Shanghai vanwege het coronavirus. China is weliswaar gestart met het verder versoepelen van de lockdown in 's werelds belangrijkste havenstad, maar het transport is nog altijd ernstig verstoord.

Veel grote rederijen annuleren afvaarten vanuit Azië voor zowel import als export, omdat door het tekort aan vrachtwagenchauffeurs veel minder containers van en naar de haven vervoerd worden.

25 procent hoger
De World Container Index (WCI) – die de prijs voor 8 belangrijke vaarroutes van en naar de Verenigde Staten, Europa en Azië laat zien – bevindt zich momenteel op een niveau van 7.648,18 Amerikaanse dollar. Dat is bijna 25 procent hoger dan een jaar geleden. 

Tarief Rotterdam​ stabiliseert
Op de route Shanghai-Rotterdam is de prijsdaling deze week fors afgezakt. Was afgelopen week nog sprake van 375 Amerikaanse dollar, nu bedraagt deze slechts 194 Amerikaanse dollar. Wel bevindt de prijs zich 1 procent onder het niveau van 1 jaar geleden.

Onderstaande grafiek toont de prijsontwikkeling van het transport van een container van 40 voet van Shanghai naar Rotterdam.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Maart 2023

Certificeringsregeling in de maak bij InstallQ: ‘Licence to operate voor zakelijke pv-projecten’ iMVO-convenant hernieuwbare energie klaar: ‘Zonne-energiesector mag ogen niet sluiten, niks doen geen optie’ NIYATA...
Vacatures
Everday zoekt:

Field Service Engineer

Fulltime (40 uur) - Rosmalen, Graafsebaan 135
Kremer Techniek zoekt:

PV Monteur

Fulltime (40 uur) - 's-Heerenberg
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!