Solar Magazine - Spaans Mondragon Assembly levert productielijn voor zonnepanelenfabriek Solarge
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Spaans Mondragon Assembly levert productielijn voor zonnepanelenfabriek Solarge
© Solarge

Spaans Mondragon Assembly levert productielijn voor zonnepanelenfabriek Solarge

Solarge heeft het Spaanse Mondragon Assembly geselecteerd als leverancier voor de productiemachines van zijn nieuwe fabriek voor lichtgewicht zonnepanelen in Weert. De productiecapaciteit is 100 megawattpiek.

Solarge heeft de ambitie om dit uit te breiden tot 380 megawattpiek in 2024.

Aanpasbaar
Solarge wist onlangs kapitaal op te halen bij 4 investeerders, waaronder oprichter van GroenLeven Sytse Bouwer, voor de komst van de nieuwe fabriek in de provincie Limburg.

Machinebouwer Mondragon Assembly, sinds 2001 actief in de zonne-energiesector, levert een automatische productielijn. Deze is ad hoc ontworpen en is speciaal vervaardigd om lichtgewicht zonnepanelen te produceren die zijn ontwikkeld door Solarge. De lijn wordt in het derde kwartaal van het jaar geïnstalleerd in de fabriek van Solarge in Weert en zal eind dit jaar in productie gaan.

Vezelversterkte polymeren
De zonnepanelen van Solarge wegen minder dan de helft van conventionele zonnepanelen, waardoor de zonnepanelen gemakkelijker te hanteren zijn en kunnen worden toegepast op daken met een beperkt draagvermogen.

Het gebruik van vezelversterkte polymeren heeft Solarge in staat gesteld de basis te leggen voor een nieuwe, gepatenteerde techniek voor het vervaardigen van de lichtgewicht zonnepanelen. Met de techniek kan het bedrijf bovendien de beste zonnecellen kiezen en gebruiken die nu en in de toekomst beschikbaar zijn. De door het Nederlandse bedrijf ontwikkelde technologie biedt ook flexibiliteit op het gebied van toepassingen; van agri-pv tot drijvende en dakgebonden installaties. Bovendien zijn de zonnepanelen 100 procent recyclebaar, bevatten ze geen pfas en komt tot 75 procent minder CO2 vrij bij de productie.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
SolarToday zoekt:

HR-medewerk(st)er

Parttime (24 uur) - Hendrik Figeeweg 1R, 2031BJ Haarlem
SolarToday zoekt:

Commercieel administratief medewerk(st)er

32-40 uur - Hendrik Figeeweg 1R, 2031BJ Haarlem
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!