logo
wvhj2023
© Solarge
© Solarge
21 maart 2022

Solarge opent volgend jaar in Weert nieuwe fabriek voor productie lichtgewicht zonnepanelen

Solarge opent in 2023 in het Limburgse Weert een fabriek voor de productie van lichtgewicht zonnepanelen. Het bedrijf krijgt van 4 investeerders, waaronder oprichter van GroenLeven Sytse Bouwer, het benodigde geld.

Naast Bouwer investeren nog 3 informal investors in Solarge. Eerder, in 2021 al, besloot Daan van der Vorm, directeur-eigenaar van VORM, te investeren in het bedrijf. Direct in het eerste kalenderjaar wil Solarge al 100.000 zonnepanelen produceren.

Productielijn uit Spanje
Solarge zal de productielijn, besteld bij het Spaanse Mondragon Assembly, na de zomer van 2022 installeren bij de productielocatie in Weert. Vervolgens zal de productie van diverse orders van zonnepanelen naar verwachting in januari 2023 starten.

Solarge zet in op de realisatie van een zonnepanelenfabriek met een productiecapaciteit van 100 megawattpiek met de ambitie om dit uit te breiden tot meer dan 350 megawattpiek in de jaren erna.

Vrij van pfas
Solarge biedt oplossingen voor daken met een lichte constructie Solarge startte in 2018 met de ontwikkeling van circulaire, lichtgewicht zonnepanelen die geschikt zijn voor daken die beperkt belast kunnen worden. In de ontwikkeling van de zonnepanelen heeft Solarge gewaarborgd dat de energieopbrengst vergelijkbaar is met die van conventionele zonnepanelen. Daarnaast heeft het bedrijf een methode bedacht die ervoor zorgt dat bij de productie van zonnepanelen tot 75 procent minder CO2 vrijkomt.

Solarge produceert de samen met Sabic ontwikkelde zonnepanelen met thermoplastische polymeren, waardoor het bedrijf in staat is om ze aan het einde van hun levensduur eenvoudig te demonteren, en de onderdelen zijn geschikt voor hergebruik. Ook is het Solarge-paneel vrij van pfas. 

Maatgevend in Europa
‘We kunnen daadwerkelijk starten met grootschalige productie van onze zonnepanelen’, aldus Jan Vesseur, chief executive officer van Solarge: ‘We hebben weliswaar even moeten wachten op deze laatste investeringsronde, maar ons geduld is ruimschoots beloond. De inzet van zonne-energie zal in Nederland de komende 30 jaar met zeker een factor 10 groeien. Daarna zal de markt voor vervanging van zonnepanelen enorm zijn. We zijn blij dat we nu beginnen met het echte werk en onze productielijn kunnen inrichten op onze nieuwe productielocatie in Weert.’

‘In het verleden heb ik vaker de haalbaarheid onderzocht van productie van zonnepanelen in Nederland en dat bleek niet eenvoudig’, stelt Sytse Bouwer, investeerder namens Acquario: ‘Het is Solarge gelukt om een sluitende businesscase te maken voor zowel ontwikkeling als productie van volledig recyclebare zonnepanelen in Nederland. Ik ben overtuigd dat het bedrijf met zijn producten het verschil kan maken in de zonne-energiesector en sluit mij daar graag bij aan. De lichtgewicht zonnepanelen, waar bij de productie tot wel 75 procent minder CO2 vrijkomt, kunnen praktisch en eenvoudig worden toegepast op daken, carports en in de offshore-industrie. Het bedrijf wordt maatgevend in de ontwikkeling en productie van zonnepanelen in Europa.’

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten