Solar Magazine - Intersolar Europe: awards voor Gamesa Electric, REC Solar en M10 Solar Equipment
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Intersolar Europe: awards voor Gamesa Electric, REC Solar en M10 Solar Equipment
© Solar Promotion

Intersolar Europe: awards voor Gamesa Electric, REC Solar en M10 Solar Equipment

Bij de start van de vakbeurs Intersolar Europe zijn de winnaars van de Intersolar Awards 2022 onthuld: Gamesa Electric met PROTEUS PV4700, REC Solar met de zonnepanelen Alpha Pure en M10 Solar Equipment met SURFACE.

De vakbeurs Intersolar in München, onderdeel van het overkoepelende evenement The smarter E Europe, duurt van 11 tot en met 13 mei. Traditiegetrouw reikt een jury op de avond voor de start de Intersolar Awards uit.

Gamesa Electric | PROTEUS PV4700
Gamesa Electric is een dochteronderneming van Siemens Gamesa Renewable Energy, gevestigd in Spanje. De PROTEUS PV4700 is hun centrale omvormer voor grote zonneparken die een hoog rendement combineert met een hoge vermogensdichtheid. Het hybride koelsysteem bestaat uit een vloeistofcircuit voor veelgebruikte componenten en een luchtkoelsysteem. Dit zorgt ervoor dat de omvormer bij hoge buitentemperaturen werkt zonder vermogensvermindering.

De jury prijst het hybride koelsysteem en de lage harmonische vervorming, alsook de robuustheid en de lange levensduur van het product.

REC Solar | Alpha Pure-serie
REC Solar heeft de Intersolar Award toegekend gekregen voor het zonnepaneel Alpha Pure. Het is een van de eerste in massa geproduceerde, gecertificeerde loodvrije zonnepanelen op basis van kristallijn siliciumzonnecellen en voldoet aan de Europese RoHS-richtlijn voor gevaarlijke stoffen in elektrische en elektronische apparatuur.

Alpha Pure kent een vermogen van 410 wattpiek en een oppervlakte van 1,85 vierkante meter, wat overeenkomt met een rendement van 22,2 procent. Dit wordt bereikt door heterojunctie-zonnecellen te combineren met een speciale interconnectietechnologie zonder openingen tussen de afzonderlijke zonnecellen. De jury stelt onder de indruk te zijn van de hoge prestaties en efficiëntie van de zwarte zonnepanelen. De lage ecologische voetafdruk en de afwezigheid van lood maken het een duurzamer alternatief voor conventionele zonnepanelen dat ook aantrekkelijk is voor de dakenmarkt.

M10 Solar Equipment | SURFACE
Het productieproces van SURFACE dat ontwikkeld is door M10 Solar Equipment verbindt zonnecellen met de shingled-methode. In 6 stroken gesneden zonnecellen worden met een geleidende lijm nauwkeurig met elkaar verbonden met een kleine overlap van 1 tot 1,2 millimeter. Het SURFACE-systeem kan de zonnecellen ook in een baksteenpatroon positioneren. Het resultaat is een matrix die een lichte kromming mogelijk maakt, evenals meer schaduwtolerante zonnepanelen. Dit biedt volgens de jury een groot potentieel voor toepassingen in gevels van gebouwen, voor voertuigen en andere geïntegreerde toepassingen. De jury was onder de indruk van de creativiteit, het unieke karakter, de hoge precisie en de productiviteit van het systeem en is enthousiast over het potentieel ervan als multiplicator en enabler van milieuvriendelijke pv-technologie, vooral voor de markt van (building) integrated pv.

Herbruikbare pallet voor transport zonnepanelen grijpt naast prijzen

Een van de meest in het oog springende innovaties onder de genomineerden van de Intersolar Awards was zonder twijfel die van het Amerikaanse bedrijf PVpallet, dat desondanks naast de prijzen greep. Het gelijknamige product PVpallet is het eerste recyclebare, herbruikbare, opvouwbare palletsysteem in de zonne-energiesector dat speciaal is ontworpen voor het verzenden en beschermen van zonnepanelen. Hout- en papierafval en kapotte zonnepanelen behoren volgens het bedrijf voortaan tot de verleden tijd. Zijwanden en dwarsbalken van kunststof beschermen de zonnepanelen namelijk tijdens het transport. De PVpallet is daarbij eenvoudig aan te passen aan verschillende zonnepaneelformaten. 

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Mei 2023

Werkgroep NEN legt laatste hand aan nieuwe beoordelingsmethode brandveiligheid zonnepanelen: ‘EU moet zonnepanelen status van bouwproduct geven’ Holland Solar: ‘Geen enkel zonnepaneel is het waard om voor te sterven’...
Vacatures
GPC Europe zoekt:

Hoofdmagazijnier

Fulltime (40 uur) - Careelstraat 2, B-8700 Tielt
Klimaatfonds Nederland zoekt:

Project Manager Solar

Fulltime (40 uur) - Vreeland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!